Legyőzte és megelőzte a Veszprémet a Nyíregyháza

Visszacsúszott az NB I-es tabella negyedik helyére az 1. Futsal Club Veszprém, miután a hétfői játéknap igencsak hullámzó mérkőzésén 6-4-re kikapott a Nyíregyháza vendégeként.

A Berettyóújfalu elleni idegenbeli vereség és a Kecskemét vendéglátójaként aratott drámai győzelem után ismét egy erős rivális, a negyedik helyen álló Nyíregyháza várt a második Veszprémre a futsal NB I hétfői játéknapján.

Megfontolt játékkal kezdtek a felek. Az első nagyobb lehetőségre a 6. percig kellett várni: egy kontratámadás után Ton passzolt Gerencsérhez, aki megszerezte a vezetést a Veszprémnek (0-1).

A Nyíregyháza azonnal észlelt és brazil légiósai révén bő két perc alatt fordítani tudott (2-1).

A játékrész derekánál Ton egyéni akciójából megszületett az egyenlítés. Sőt, másodpercekkel később ismét betalált a brazil bajnok (2-3).

Tovább hullámzott a mérkőzés. Hárommal a szünet előtt Öreglaki egalizált, aki nem sokkal később a vezetést is visszavette együttesének (4-3).


Fotó: archív (Tál Dominik/vehir.hu)

Bő három perc telt el a második felvonásbók, amikor Fridrich egyenlített egy remek egyéni akció végén (4-4).

A meccs háromnegyedénél aztán Gregory ismét előnyhöz juttatta a házigazdát (5-4).

A folytatásban több helyzetet is kialakított a Veszprém. A legközelebb Fridrich járt a gólszerzéshez, aki a kapufát találta el.

Öt a négy elleni játékkal próbálkozott a Fehér-csapat. A nyírségiek azonban labdát szereztek, Dávid pedig húsz másodperccel a vége előtt eldöntötte a találkozó sorsát (6-4).

A Nyíregyháza győzelmével megelőzte a mieinket, s mivel a rivális Berettóújfalu is nyert a Magyar Futsal Akadémia ellen, az FCV visszacsúszott a tabella negyedik helyére.

Folytatás pénteken (18.30) hazai környezetben az Aramis ellen.

Fehér Zsolt: – Saját magunknak köszönhetjük, hogy pont nélkül távoztunk Nyíregyházáról. Az első játékrészben az idény eddigi legrosszabb védekezését produkáltuk, amely négy bekapott gólt eredményezett számunkra. A fordulás után teljesen más mentalitással léptünk pályára: egy remek egyéni akció után Fridrichnek sikerült is egyenlítenie, de az azt követő egyéni hibáink végleg megpecsételték a sorsunkat. Mindezek tudatában megérdemelten nyert a Nyíregyháza. Innentől már csak a péntek esti, a vendég ARAMIS elleni mérkőzésünkre koncentrálunk, ahol győzelemmel szolgálnánk ki a szurkolóinkat!

Férfi futsal NB I, 15. forduló:
ASF Nyíregyháza–1. FC Veszprém 6-4 (4-3)
Nyíregyháza, vezette: Szabó F. (Balla, Sánta)
Nyíregyháza: Gagyi – Öreglaki, Gregory, Dávid, Maneca
Csere: Petró (kapus), Szabó L., Krajnyák, Kovács B., Kovács G., Urr, Kovács E., Lakatos, Kovács Á.
Vezetőedző: Lovas Norbert
Veszprém: Spandler – Tatai, Ton, Gavrilovics, Gerencsér
Csere: Koncsol (kapus), Fridrich, Dorogi, Ábrahám, Bencsik, Bognár M., Fellembek, Kiss M., Lux
Vezetőedző: Fehér Zsolt
Gólszerzők: Maneca (8.), Gregory (9., 29.), Öreglaki (17., 19.), Dávid (40.), ill. Gerencsér (6.), Ton (12., 12.), Fridrich (25.)