A Telekom Veszprém nyerte a városi derbit

A listavezető Telekom Veszprém 54-27-re nyert a városi rivális, sereghajtó Fejér-B.Á.L. Veszprém ellen a férfi kézilabda NB I szombat esti mérkőzésén.

A mérkőzést csapatunk kezdte jobban, Biosca több védést is bemutatott, amit elöl sorra kihasználtunk (4. perc 3-1). A folytatásban is gyors kézilabdát játszottunk, aminek meg is lett az eredménye, hiszen Marguc második találata után már 9-4-re sikerült meglépnünk. A 13. percben Biosca is bevette a vendégek kapuját, így már nyolc gól volt az előnyünk, időt is kért Danyi Gábor. A játékmegszakítás sem segített sokat a Fejér-B.Á.L. Veszprémnek, Elísson lerohanás gólja után már tíz volt a különbség (18. perc 18-8). Ezt követően egy-két hibát vétettünk támadásban, amit ki is használtak a vendégek és nyolcra jöttek fel. Momir Ilic időkérése után azonban gyorsan visszaállítottuk tízgólos előnyünket (25. perc 24-14). A hajrában tovább nőtt a differencia a két csapat között, a szünetben 28-15-re vezettünk.


Fotó: Peka Roland/handballveszprem.hu

A második játékrészt ott folytattuk, ahol az elsőt abbahagytuk. Nagy védései után előbb Fabregas, majd Descat talált be (32. perc 30-15). Pechmalbec hetedik találata után már húsz gól volt a különbség a két alakulat között. A félidő feléhez érve továbbra is magabiztos teljesítményt nyújtottunk, az állás 42-17 volt. Nagy továbbra is ihletett formában védett, amit támadásban sorra kihasználtunk (53. perc 49-22). 2023 utolsó hazai összecsapásán végül 54-27-re nyertünk a Fejér-B.Á.L. Veszprém ellen.

Edzői értékelések

Danyi Gábor: Először is szeretnék gratulálni a Veszprémnek a győzelemhez. Annak kifejezetten örülök, hogy megtisztelt minket a hazai csapat azzal, hogy ugyanazzal a komoly tempóval kézilabdázott, amivel az egész ősz folyamán. A magunk szintjén voltak részcéljaink, amit az első félidőben sikerült is teljesítenünk. A második játékrészben Nagy Benedek komoly fejfájást okozott nekünk, 8-10 veszélyes gólhelyzetet akadályozott meg. Sok sikert a Veszprémnek a folytatásban. Mi is küzdeni fogunk a saját céljaink elérés érdekében.
Gulyás Péter: Szeretnénk megköszönni a ma meccset a Fejér-B.Á.L. Veszprémnek, nagyon jó tempót hoztak a mai mérkőzésre, nagy szükségünk volt a Barca elleni után erre a sebességre. Visszatérni arra az útra, amit korábban folytattunk. Sok sikert szeretnék kívánni nekik, rájuk fér azt gondolom. Mi pedig megpróbáljuk tisztességgel befejezni az évet!

A pályán belülről

Khaled Nourelden: Először is szeretnék gratulálni a Veszprémnek a győzelemhez. Azt gondolom, hogy mi is jól teljesítettünk a magunk szintjén. Mindig öröm ilyen szintű csapat ellen játszani, még akkor is, hogy ha ilyen eredmény is születik, hiszen ezekből a meccsekből sokat tanulunk. Sok sikert a Veszprémnek a folytatáshoz. Mi pedig minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni.
Barna János Dániel: Először is szeretnék gratulálni a Veszprémnek, azt gondolom mindent megtettek. Nagyon jól éreztem magamat a mai meccsen, az elején kifejezetten jó ütemmel kezdtünk, majd a sorcserét követően én is pályára kerültem, természetesen próbáltam mindent megtenni. Az eredmény számunkra hízelgő, de a vendégcsapat is beleadott apait, anyait, így én is nagyon sok sikert kívánok nekik!

Telekom Veszprém – Fejér-B.Á.L. Veszprém 54:27 (28:15)
Telekom Veszprém: Biosca 2, Nagy – Omar 4, Descat 4, Sandell 5, Nilsson 7, Elísson 2, Ligetvári 2, Marguc 4, Mahé 4, Pechmalbec 8, Casado 3, Fabregas 5, Barna 1, Kosorotov 3
Fejér-B.Á.L. Veszprém: Balogh, Gödör – Nourelden 5, Grünfelder 2, Hári 2, Preszter, Tarabochia 4, Hornyák 4, Kristóf 3, Szuharev, Bugyáki, Vetési 3, Djukic 4
Kiállítások: 6 perc ill. 4 perc
Hétméteresek: 3/3 ill. 2/2