Egylabdás meccsen maradt alul a Veszprém KK

A Veszprém Kosárlabda Klub 79-76-ra kikapott a Pécs otthonában a férfi kosárlabda NBI/B Zöld csoportjának 15. fordulójában.


Fotó: ratgeberakademia.hu

Férfi kosárlabda, NB I/B Zöld csoport, alapszakasz 15. forduló
NKA Universitas Pécs II. - Veszprém Kosárlabda Klub 79-76 (23-23, 19-12, 19-18, 18-23)
Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia - Fűzy Ákos Pálya
Játékvezetők: Horváth Alajos, Csák Máté Károly és Dr. Popgyákunik Balázs

NKA II.: Fonyó 6/3, Rátgéber 7, Kazy 27/6, Bánfi 11/6, Kelemen 4. Cserék: Szita 4, Bolyos 5/3, Korszunszkij 6, Mezőfi 7/3, Füzesi 2. Edző: Csirke Ferenc

Veszprém: Szabó 13, Madár 18/9, Varga 15/12, Prodanovic 8, Moore 10. Cserék: Takács 12/6, Gordán, Birkás. Edző: Alex Geddes

Csirke Ferenc: „Szeretnék gratulálni a csapatnak! Egy nagyon speciális mérkőzést sikerült megnyerni, itt arra gondolok, hogy jószerivel csak mezőnyjátékos volt az ellenfélnél, illetve minden játékosuk veszélyes dobó. Sokat zónáztak, akkor kicsit akadozott a támadásunk, de a védekezésre tudtunk támaszkodni.”

Alex Geddes: „Természetesen kicsit frusztráló számunkra, de minden elismerés a Rátgéber csapatának. Fiatal játékosokból álló gárda, akik meg is ragadták a lehetőséget, kiválóan védekeztek és az adódott dobóhelyzeteket elvállalták, keményen támadták az egy-egyeket, jól játszottak! A mi teljesítményünket nézve, az egész mérkőzés alatt nagyon sok lehetőségünk volt, nem csak az utolsó öt percben, hogy megnyerjük a meccset könnyű hármasokkal, könnyű kettesekkel, de sok volt a hiba. Egy szó mint száz, megvolt a lehetőségünk, de nem tudtuk kivitelezni az utolsó két-három percben, ezért született az az eredmény, ami. Gyorsan tovább kell lépnünk, a Dunaharasztival játszunk vasárnap, szóval visszanézzük a hibáinkat és kijavítjuk őket.”