Sima győzelem Csurgón

A címvédő Telekom Veszprém magabiztos 36-23-as győzelmet aratott az év első bajnoki mérkőzésén Csurgón.

A találkozót a Descat, ElDeraa, Remili, Fabregas, Omar, Marguc, Corrales összeállításban kezdtük, védekezésben pedig Descat helyére Ligetvári érkezett. Komoly iramot diktáltunk már a mérkőzés elején, aminek meg is lett az eredménye, hiszen Remili második találata után már 4-0-ra vezettünk a 4. percben. Ahogy az Európa-bajnokságon, most is jól működött a Remili-Fabregas páros kapcsolat és francia beállónk harmadik gólja után már hat volt az előnyünk (11. perc 2-8). Jött is a csurgói időkérés. A játékmegszakítás után Pechmalbec és Kosorotov érkezet támadásba. Hátul Corrales továbbra is jó formában védett, elöl pedig sorra jöttek a gólok, így a 18. percben már 16-6-ra sikerült meglépnünk. Nem sokkal az első félidő vége előtt a születésnapos Sandell is játékra jelentkezett és rögtön góllal hálálta meg a bizalmat. Az első játékrész végén 21-10-re vezettünk.


Fotó: Peka Roland/handballveszprem.hu

A szünet után Nagy, Elísson és a sérüléséből visszatérő Vailupau is pályára került. A második félidő elején a hazaiak egy 3-1-es periódust produkáltak, amivel sikerült kilencre zárkózniuk (35. perc 13-22). Ezt követően megrázta magát a csapat és egy 3-0-s rohammal 13-25-re módosította az eredményt. A folytatásban állandósult a 10-11 gólos differencia a két együttes között (49. perc 20-30). A meccs vége felé felváltva potyogtak a találatok, így a különbség nem változott. Végül magabiztos 36-23-as győzelmet arattunk 2024 első bajnoki mérkőzésén, amivel továbbra is hibátlan teljesítménnyel vezetjük a K&H Ligát.

Edzői értékelések

Baranyai Norbert: Két olyan csapat találkozott, akik teljesen más célokért küzdenek. Komoly iramot diktált a Veszprém az első 15 percben és ezzel jóformán el is döntötte a mérkőzés lényegi részét. Meg akartuk nehezíteni a dolgokat, de nem tudtuk sajnos. Ráadásul sok buta hibát követtünk el, amit könyörtelenül kihasználtak. A pozitívum az a második félidőben mutatott játék a fiataloktól. Kielemezzük ezt a találkozót és remélhetőleg jövőhétre tanulunk a hibáinkból.

Momir Ilic: Először is szeretnék gratulálni a csapatomnak. Nagyon jó mérkőzést játszottunk, főleg az első játékrészben. Fantasztikus volt a védekezésünk és a kapusteljesítményünk is. Boldog vagyok, hiszen az egész társaság fáradtan érkezett vissza Veszprémbe. Soksikert kívánok a Csurgónak a jövőben.

A pályán belülről

Tóth Péter: Gratulálok a Veszprémnek a mai mérkőzéshez. Mindig élmény ellenük pályára lépni. Ahogy a vezetőedzőnk is elmondta, nem ugyanazokért a célokért küzdünk. Tanulni fogunk ebből a találkozóból és remélhetőleg jobb teljesítményt fogunk nyújtani a következő héten.

Lukas Sandell: Jól játszottunk ma védekezésben és támadásban is. Úgy gondolom, hogy az első percektől kezdve komolyan vettük a találkozót. A jó védekezések után sok lerohanás gólt tudtunk szerezni, ami megkönnyítette a dolgunkat.

Csurgói KK – Telekom Veszprém 23:36 (10:21)
Csurgói KK: Füstös Á., Benkő – Zagar 4, Bazsó, Herceg 5, Borsos, Papp 1, Szeitl 1, Gábor 5, Tóth 2, Vasvári, Gebhardt 1, Füstös B., Horváth, Markez 2, Tufegdzic 2
Telekom Veszprém: Biosca, Corrales 1, Nagy – Omar 4, Descat 2, Sandell 2, Elísson 3, Ligetvári, Marguc 4, Remili 4, ElDeraa 2, Pechmalbec 6, Vailupau 1, Fabregas 4, Kosorotov 3
Kiállítások: 12 perc ill. 6 perc
Hétméteresek: 2/1 ill. 2/1