Fontos pontok Budaörsről

3:1-es győzelmet aratott a VEHIR-VESC gárdája a Budaörs otthonában a női röplabda NB I szombati játéknapján.

A szorosan induló első szett közepére magabiztos előnyt harcoltak ki a veszprémiek, amely bőven elegendő volt számukra a részsikerhez.

A második felvonásban 15-15-ig egymás mellett haladtak a felek, de Tumpech Ádám egy kettős cserével felrázta az övéit és onnantól mindössze 3 pontot engedélyeztek ellenfelüknek.

A harmadik játszmában is sokáig jobban álltak a vendégek, de egy hazai sérülés a veszprémieket zavarta meg jobban, amit végül ki is használt a Budaörs.

A negyedik szettben ugyanakkor már nem volt kérdéses, hogy melyik együttes gyűjti be a pontokat. A VEHIR-VESC gárdája összeszedettebb játékot produkált, és a 23 pontos Charlotte Richards vezérletével 3:1-re diadalmaskodott.

Tumpech Ádám: A mai mérkőzésen több elemben is sokkal jobban teljesítettünk, mint az elmúlt időszakban. A mérkőzés legnagyobb részében jól fogadtunk és jól blokkoltunk, de a támadások zömét nem sikerült gyorsan pontra váltanunk, és ezek a hosszú labdamenetek legtöbbször az ellenfél javára dőltek el. Horváth Petra sérülése - akinek ezúton is mielőbbi felépülést kívánunk - minket zavart meg, a BDSE csapatát pedig még koncentráltabbá tette. A negyedik szettben szerencsére sikerült jó egyéni teljesítményekkel behúznunk a mérkőzést.

Budaörsi-DSE-Emericus - VEHIR-VESC 1:3 (-20, -18, 20, -14)

Budaörs, 118 néző. Vezette: Tillmann - Szél.

BDSE: Pisák L. 3, Horváth 11, Hernády 5, Pisák F. 13, Drávecz 6, Adamovic 1. Csere: Berkó V., Ujvárosi (liberók), Katona 2, Kiss 7, Pásztor 1, Flach. Vezetőedző: Ujvárosi Levente.

VESC: Araújo 19, Kiss 8, Sólyomvári 12, Richards 23, Bozsó 9, Deli 3. Csere: Bődi (liberó), Kovács 1, Rácz 1, Szalczinger 1. Vezetőedző: Tumpech Ádám.