Hosszútávú medencés ob: Betlehem Dávid nyert 10 ezer méteren

A férfiaknál Betlehem Dávid címét megvédve diadalmaskodott, míg a nőknél Mihályvári-Farkas Viktória nyert 10 ezer méteren az úszók hosszútávú medencés országos bajnokságán.

A veszprémi viadalon Betlehem legnagyobb hazai riválisa, a dohai világbajnokságon februárban nyíltvízen aranyérmes Rasovszky Kristóf betegség miatt nem indult el, pályafutása során először hagyott ki az országos bajnokságot - beleértve a normál medencés versenyeket is.

"Az elején ment az emberkedés, mindenki próbált belehúzni, de azért az volna a lényeg, hogyha keményen elkezdjük, akkor bírjuk is végig - értékelt Betlehem Dávid. - "Sajnálom, hogy Rasó nem volt itt, másként nézett volna ki az egész. Én edzésből jöttem, tegnap még odacsaptunk háromezer pillangót többek között, ehhez képest nem volt rossz ez a mai."


Fotó: MÚSZ Facebook

A nőknél a Ferencváros úszói "kisajátították a dobogót", a győzelmet Mihályvári-Farkas Viktória szerezte meg Balogh Vivien, és a tavalyi győztes, Dohában olimpiai kvótát szerző, az edzéseket nemrég újrakezdő Fábián Bettina előtt.

"Nagyon tetszett így a verseny, hogy együtt úsztunk a fiúkkal, az elején óriási volt a kavalkád, csak kapkodtam a fejem, mire összeállt minden, pikk-pakk kétezerötnél jártunk, így sokkal könnyebb volt leúszni. Most végre jól érzem magam minden tekintetben, ráálltunk a jó útra, edzésben is, a versenyekre nem befeszülve állok oda, hanem hogy gyerünk, ússzuk le - azon vagyok, hogy ez így menjen most már végig" - nyilatkozta a 2022-ben 400 vegyesen Európa-bajnok Mihályvári-Farkas.

Az országos bajnokság második napján a korosztályos versenyzők 3000, 5000 és 7500 méteren úsznak, vasárnap pedig valamennyi korcsoport, így a felnőttek is rajthoz állnak 1500 méteren.