A hazaiak nyerték az azonos mutatóval állók csatáját

A Hódmezővásárhely tudta folytatni győzelmi sorozatát a két együttes közül.

Jól kezdett a Veszprém, 2-7-re elhúztak a bakonyiak Moore és Varga vezetésével. Habár elkezdett felzárkózni a hazai együttes, a negyed közepére maradt négypontnyi előny, köszönhetően Prodanovicnak és Popadicnak (5. perc: 9-13). Az ex-veszprémi Orgona büntetőivel közelített tovább a Hódmezővásárhely, ám egypontos különbségnél Popadic ismét betalált. Bálint válaszolt, Moore büntetőire pedig Rosic felelt. Popadic szép betörése után növelte saját és csapata pontjai számát, ám Rosic egy triplával egyenlített. Ekkor Krkljes is elsüllyesztett egy hárompontost. Balogh két pontja után Takács dolgozott jól a palánk közelében és talált be, de Rosic újra eredményes volt kintről. Az utolsó percbe érve Kelemen kosarával átvette volna a vezetést a Vásárhely, ám Madár azonnal egyenlített. Az utolsó szó azonban Rosicé volt, aki egy saroktriplával zárta a negyedet (10. perc: 29-26).

Popadic egyből egyenlített egy távoli hármassal a második felvonás kezdetén. Orgona és Balogh dupláival ismét a hazaiaknál volt az előny, méghozzá hatpontos. Szabó törte meg a kisebb veszprémi pontcsendet, de Bálint és Orgona újra betalált. Ekkor Moore kosara érkeztet a másik oldalon. Hazai időkérés után Rosic újabb duplát szerzett, majd Bálint kettesével már tíz pont volt a hazai előny (15. perc: 43-33). Moore pontjaira Rosic felelt, majd elkezdett nyílni az olló a hazaiak javára, akik tízpontos előnyre tettek szert, miközben a vendégoldalon Moore próbálta látótávolságon belül tartani csapatát (20. perc: 54-47).


Fotó: archív (Ulrich Tamás – veszpremkosar.hu)

A második félidő Orgona és Rosic dupláival indult, amire aztán Moore tudott reagálni, ám ismét tíz fölött volt a különbség. Moore zsinórban öt pontot szerzett, majd Rosic kettesére Madár egy hármassal felelt (26. perc: 62-57). Balogh termelt hét pontot megválaszolatlanul, ezzel újra kétszámjegyű volt a hazai előny. Moore és Orgona zsákolt egyet-egyet, majd Szabó bedobott egy kintit. Moore újabb zsákolása és Krkeljes duplája zárta a harmadik tíz percet (30. perc: 70-66).

Az utolsó negyedet 4-0-val indította a Vásárhely, éppen ezért nagyon kellett Madár hárompontosa. Ezután Bálint egy, Orgona pedig két ponttal növelte tovább a hazai előnyt, majd nem sokkal később már ismét tízzel ment a Hódmezővásárhely (35. perc: 80-70). Moore jelentkezett újabb két ponttal, majd Madár büntetői kerültek a helyükre. Bálint kettő, Szabó viszont kettő plusz egy pontot szerzett. Moore is mehetett a büntetőzni, de csak egyszer célzott jól. A másik oldalon Orgona is próbálkozhatott a vonalról, de ő is célt tévesztett egyszer. Az ötpontos előny állandósulni látszott, Bálint kosarára Popadic válaszolt, ám ezt követően utóbbi két technikait kapott egymás után, így kiszállt a mérkőzésből. Rosic dobta be a megítélt büntetőket, hét ponttal vezettek így hazaik két perccel a vége előtt. Orgona tudta tovább növelni a távolságot, újabb kosarakat szerezve. Moore még kozmetikázta volna az eredményt, ám a vége így is tízpontos hazai győzelem lett (40. perc: 94-84).

Férfi kosárlabda, NB I/B Zöld csoport, alapszakasz 24. forduló
Vásárhelyi Kosársuli - Veszprém Kosárlabda Klub 94-84 (29-26, 25-21, 16-19, 24-18)
Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok, 550 néző
Játékvezetők: Téczely Roland Balázs, Farkas Péter Gábor és Nagy Bence László

Vásárhely: Borbáth 10/3, Balogh 8, Rosic 29/9, Bálint 17/3, Orgona 28. Cserék: Kass -, Knyur -, Kelemen 2. Edző: Sasa Vejinovic

Veszprém: Szabó 11/3, Madár 11/6, Varga 3/3, Prodanovic 2, Moore 37. Cserék: Popadic 13/3, Takács 2, Krkljes 5/3. Edző: Alex Geddes