Még közelebb került a másodosztályhoz a Fejér-B.Á.L. Veszprém

Hat góllal kikapott a Fejér-B.Á.L. Veszprém a Gyöngyös ellen a férfi kézilabda NBI szombati játéknapján.

Két vendég góllal indult a találkozó, de Nourelden találatával és Draskovics duplájával egyenlővé tettük az állást (4. perc 3-3). Egy újabb Draskovics gólra kettővel válaszolt a Gyöngyös, ami után vezetőedzőnk időt is kért (9. perc 4-7). Ebből sajnos nem jöttünk ki jól. Lövéseinket sorra hárította Tomic, miközben egy 4-0-s sorozattal elléptek a farkasok (14. perc 4-11). Nyolc percig nem találtuk az utat a vendégek hálójába, gólcsendünk végül Pulay bombájával szakadt meg. Közelebb sajnos nem kerültünk, sőt a 18. percben nyolcra nőtt a Heves vármegyei csapat fórja (18. perc 6-14). Ekkor ők kértek időt. Ebből viszont nekünk sikerült előnyt kovácsolni. Sorozatban három gólunkat hagyott válasz nélkül a vendég alakulat. Vetési Bence és Djukic vezérletével, akik egyaránt két-két gólt szereztek, a 28. percre lefeleztük a hátrányunkat. (28. perc 14-18). Ez Tarabochia büntetője révén a szünetre még tovább is csökkent (16-19).


Fotó: Baumann Béla

A szünet után Vetési folytatta a remek játékot, irányítónk szerezte a második játékrész első két gólját (34. perc 18-20). Itt megtorpantunk, sok hiba csúszott be, nem a tudásunk szerint játszottunk. Most hat percig nem találtuk az utat a kapuba, miközben ez a túloldalon négyszer is sikerült (40. perc 18-24). Khaled találata szakította meg gólszünetünket, de három is érkezett rá válaszként. Gyorsan visszavette az első félidei előnyét a Gyöngyös (43. perc 19-27). Újabb idejét kérte ki Danyi Gábor. Sok foganatja sajnos nem volt, mindössze Grünfelder Péternek sikerült a gólszerzés a következő időszakban. Bő 10 perccel a vége előtt, már 11 volt közte a farkasok javára. (49′ 21-32) Itt állt be egy 180 fokos fordulat a játékunkban. Fiatal balszélsőnk Farkas Máté és irányítónk Tarabochia is hibátlanul értékesítette helyzeteit, egyaránt kétszer köszöntek be a Tomicot váltó Gyánti hálójába (54. perc 25-33). Szépen játszottunk, jól használtuk ki a vendégek hibáit. Egy labda eladás után előbb Grünfelder Péter, majd Mojsilov bravúros védését követően Tarabochia is üres kapus gólt szerzett (56. perc 27-33). Ez a különbség maradt a meccs végére is. Igaz, hogy a mérkőzés legjobb hazai játékosának megválasztott Tarabochia Marko hetedik góljával még öt is volt közte, de a vendégeknek még maradt ideje válaszolni (60. perc 36-30).

– A tegnapi meccs nekem nagyon hasonlított a Ferencváros elleni mérkőzéshez. Hasonló hibákat vétettünk. Szerintem a meccsnek kettő sorsdöntő szakasza van. Meccs eleje, és második félidő kezdete. Ha ott nem vagyunk kellően agresszívek, és fejben koncentráltak, akkor nincs esély győzelemre, vagy szoros végjátékra. Azok a periódusok határozzák meg a meccset. Mi az öltözőben maradtunk mindkétszer sajnos. Sikerült valamennyire felzárkóznunk az első félidő végére. Belefáradtunk, de pont jókor jött a szünet, hogy rápihenjünk a második hajrára. Nem kellőképpen jöttünk ki az öltözőből a második félidőre. Nagyjából itt ment el a meccs. Komlón láttuk, hogyan kell, most láttuk hogyan nem kell. Jövő héten jön a Füred hozzánk, és én nagyon reménykedek egy komlóihoz hasonló teljesítményünkben - értékelt Mojsilov Milos, a Fejér-B.Á.L. Veszprém kapusa.

Fejér-B.Á.L. Veszprém – HE-DO B. Braun Gyöngyös 30-36 (16-19)
Játékvezetők: Fekete Tamás, Hajdu Tamás

Fejér-B.Á.L. Veszprém: Balogh T. (K), Mojsilov M. (K) 6/27, Gödör B. (K) 2/16, Nourelden K. 2, Grünfelder P. 5, Preszter Á., Farkas M. 3, Pulay G. 3, Tarabochia M. 7, Kristóf M., Fazekas M., Szuharev L., Szrnka L., Vetési B., Djukic B. 3, Draskovics G. 3
Vezetőedző: Danyi Gábor

HE-DO B. Braun Gyöngyös: Tomic A. (K) 20/41, Gyánti B.(K) 1/8, Ubornyák D. 2, Potisk M. 1, Jaros O. 4, Varsandán M. 4, Hegedűs M., Lakosy M. 8, Bodor M. 6, Schmid P. 4, Edwards O., Gyallai B., Gráf M.1, Jóga N. 3, Pietruszko T., Kovács G. 3
Vezetőedző: Bíró Balázs Bertalan

Hétméteresek: 3/5, ill., 1/2
Kiállítások: 10 perc, ill., 12 perc