Nyíltvízi úszók Vk: Bronzérmes a magyar váltó Szardínián

A magyar váltó a harmadik helyen végzett szombaton, a nyíltvízi úszók világkupa-sorozatának szardíniai állomásán.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a Szimcsák Mira, Fábián Bettina, Betlehem Dávid, Rasovszky Kristóf összetételű staféta szinte végig remekül versenyzett a 4x1500 méteres távon, és a harmadik kör végén Betlehem az élen váltotta Rasovszky Kristófot. Ekkor úgy tűnt, hogy a magyarok legrosszabb esetben másodikok lesznek, mivel a világbajnok magyar klasszis az olaszok záróemberével, Gregorio Paltrinierivel együtt több testhossz előnnyel vezetett a többi rivális előtt. A célegyenesre fordulva azonban Rasovszkyék a "naptól elvakítva" rossz irányba kezdtek úszni, ezt pedig a német Niklas Frach kihasználta és mire a magyar-olasz duó visszatért a helyes irányba, eléjük vágott. A dobogós helyekről így egy hármas hajrá döntött, melyből Rasovszky jött ki a legrosszabbul és harmadik helyen ért célba.


Rasovszky Kristóf, Szimcsák Mira, Fábián Bettina, Betlehem Dávid
Fotó: MÚSZ

"A lányok, Mira és Betti jól mentek, Dávid hozta, amit mindig szokott, mindenkit lehagyott a harmadik körben" - idézte a szövetség honlapja a két veszprémi, betlehem és Rasovszky edzőjét, Szokolai Lászlót, majd a befutóra is kitért. - "Megesik az ilyen, bár kissé meglepő, hogy az egész mezőny két messze legrutinosabb tagja, Kristóf és Greg téveszt ekkorát. Ők legalább ezerhatszáz métert úsztak ezeröt helyett, de nyíltvizen megesik az ilyen. Megint tanultunk valamit, és inkább itt történjen ez, mint egy világversenyen."

A szardíniai viadalon pénteken az olimpiai távon, 10 kilométeren Rasovszky harmadik, míg Betlehem negyedik lett, a nőknél pedig a hozzájuk hasonlóan párizsi olimpiai induló Fábián Bettina a hatodik helyen végzett.