A tradíciókra építik a jövőt

A három éve alakult Veszprémi Judo SE ünnepi közgyűlés keretében emlékezett meg a sportág veszprémi megalakulásának 40. évfordulójáról. A klub vezetői a hagyományokra, a judo értékeire támaszkodva építkeznek.

1971. május 22-én alakult meg a Schönherz SE keretein belül a judo szakosztály, melynek vezetőedzőjének, Domonkos Lászlónak a nevét vette fel a 2007-ben megalakult judoklub. Károlyi Gábor már 1978-ban vezetőedzőként tevékenykedett a veszprémi judosportban, és a mai napig aktív sportoló. A szakmai munkát Takács Attilával együtt irányítják, folyamatosan bővülő létszám mellett.
2010-ben már három országos bajnoki címet is begyűjtött a csapat: Windischmann Bence, Horváth Dorottya és Károlyi Gábor bizonyult korosztálya legjobbjának. Emellett több OB helyezést is elkönyvelhettek a veszprémiek.

Az ünnepi közgyűlésen a csapat vezetősége számolt be a múlt és a jelen sikereiről, majd egy kötetlen beszélgetés mellett megtekinthették a résztvevők a frissen elkészült tablókat, melyek a veszprémi judo történetét elevenítik fel. A tablókon található fotók és cikkek egy vándorkiállításként fognak funkcionálni, a veszprémi judokák büszkén viszik magukkal mindenhova, amerre járnak.

Az első jelentős állomás a versenyek sorában a megyei diákolimpia, melyet Nemesvámoson rendeznek meg február 5-én, majd a Hungária Kupára utazik a csapat Budapestre, február 12-13-án. Az év legnagyobb veszprémi rendezésű judoversenye március 13-án lesz, a Domonkos László Meghívásos Judo Emlékversenyt 4. alkalommal bonyolítják le városunkban.

2011-ben is edzőtáborok sorát rendezi meg a klub, a balatonfűzfői edzőtábornak már országos híre van, idén is meghívják a sportág legnagyobb hazai bajnokait, Braun Ákost és Kovács Antalt.
Nemcsak gyerekek, hanem felnőttek számára is kínál sportolási lehetőséget a judoklub. 20-60 évesek számára tanfolyamot szerveznek február 4-től, melynek jelmondata: „Judoval a testünk és lelkünk egészségéért!”

Tartalmas három évet tudhat maga mögött a rutinos judokákat is a soraiban tudó egyesület, legfőbb célja a sportág megszerettetése mellett az, hogy minél előbb kiváló versenyzőket adhasson a magyar válogatottnak, akik méltóképpen képviselhetik városunkat és hazánkat a különböző világversenyeken.