Nem forgott veszélyben a győzelem - MKB Veszprém KC – Ferencváros 33-27 (18-12)

Nem nagy gólaránnyal, de magabiztosan győzte le az MKB Veszprém KC a Ferencvárost egy hazai bajnokihoz képest paprikás hangulatú mérkőzésen.

A találkozó előtt köszöntötték Fazekas Nándort, a 2010-es év legjobb kapusát, Iváncsik Gergőt, az év féri kézilabdázóját, és Marko Vujint, az év legjobb férfi idegenlégiósát. Sulic találatával és Terzic kontragóljával indult a találkozó, majd felébredtek a vendégek, Perez és Vujin góljaival már 6-3 volt az állás. A folytatásban Fazekas remek védéseket mutatott be, a veszprémiek pedig folyamatosan növelték az előnyüket. Az Iváncsik testvérek gólérzékenyen játszottak, a játékvezetők meglehetősen furcsa ítéleteket hoztak, a vendégek pedig egyre durvábban játszottak. 11-6-nál Iváncsik Tamás remekül játszotta be testvérének a labdát, aki egy szép gólt és Igor Kostól az arcára egy ütést szerzett, utóbbi jutalma kettőperces kiállítás lett. (12-6)


További képek: foto24.hu

A félidő felénél egy érzékeny veszteség érte a veszprémieket, 12-7-nél Sulic a bokájához kapott, néhány percig a földön feküdt, majd nem tudta folytatni a játékot. A vendégek csak szabálytalanságok árán tudták tartani a mieinket, néhány mozdulat egy birkózóversenyen is megállta volna a helyét. Vilovski is feliratkozott a góllövők listájára, Vujin negyedik góljával pedig már hat gól volt a hazai előny (15-9) Vladan Matic időkérését követően Fazekas büntetőt hárított, majd egy-egy kapufát követően Iváncsik Gergő majd Tamás volt eredményes. (17-9) Két vendég találat után Fazekas már a második büntetőt hárította, az utolsó percben pedig egy gólváltás között Császárt kiállították a játékvezetők, így majd másfél perc hazai emberhátrány maradt a második játékrészre. (18-12)

A félidő kezdetén Budai megtette azt a szívességet, hogy kiállításával egalizálta a létszámot, így Perez és Iváncsik Gergő könnyedén növelték a hazai előnyt. (20-12) Kos és Kelecsevics tartotta tíz gól alatt a vendégeket, meg persze a játékvezetők, akik indokolatlanul állították ki Vilovskit. Fazekas újabb védéseket mutatott be, Vujin és Iváncsik Tamás pedig kilencre növelte a különbséget. (24-15) A bűvös tízest nem sikerült elérni, sőt, a vendégek feljöttek hat gólra. (27-21)

Budai nem túl okos játékkal összeszedte a harmadik kettőperces kiállítását, így a lelátóról figyelhette tovább az eseményeket. 29-23-nál Dr. Czina József is csatlakozott Budaihoz, ő is a harmadik büntetését szedte össze. Fazekas szenzációsan védte Kelecsevics száz százalékos ziccerét, majd Eklemovic és Vilovski újra kilencgólosra duzzasztotta a hazai előnyt (32-23), jöhetett a ferencvárosi időkérés. Az utolsó öt percben már csak a végeredmény volt kérdéses, a hazai oldalon Eklemovic kétszer is betalált a hajrában, végül egy sok hibával tarkított mérkőzésen hat góllal nyert az MKB Veszprém. (33-27)

Mérkőzéstükör

- Egyik szemem sír, a másik nevet. Ha a mérkőzés előtt valaki azt mondja, hogy 6 gól lesz a különbség, örültem volna neki, Nincs szégyenkeznivalónk, de még mindig nem hiszik el a játékosaim, hogy egy jó csapat vagyunk. Rosszul kezdtünk, megilletődtünk a veszprémi közönség előtt, apró hibákból lett a nagyobb különbség. Nem engedhetünk meg ilyen buta hibákat magunknak, kevesen vagyunk, a két piros lap után már nem tudtam, hogy én menjek fel a pályára, vagy a segédedzőmet küldjem fel. Nem működött még töklétesen a veszprémi gépezet, de Lajos össze fogja rakni a csapatot – mondta Vladan Matic, a Ferencváros vezetőedzője.

 

- Hosszú idő után ez volt az első tétmérkőzésünk, sok technikai hibát vétettünk, sok butaságot követtünk el. Igyekeztünk helytállni, ami sikerült is. Mindkét csapat megy most a saját útjára, a Veszprémnek adott a csapata a nagy célok eléréséhez. Nekünk is jó csapatunk van, éremért szeretnénk játszani, amit meg is tudunk csinálni, ennek fényében készülünk – mondta Buday Dániel, a Ferencváros játékosa. 

 

- Mindenki látja rajtunk, hogy milyen állapotban vagyunk. December 20-a óta a magyar kézilabdáért dolgoztunk, ami megérte, senki nem gondolta volna, hogy ilyen jól szereplünk. A Veszprémnél kedden kezdtük el a munkát, inkább a csapatrészek összeszoktatása, a ritmus felvétele volt a cél. Regenerációs és szakmai munkát végeztünk, utóbbi kicsit több volt, át kell dolgozni magunkat a fáradtságon. Az emberelőnyös helyzeteken nem használtuk ki, ezzel nagyon elégedetlen vagyok. A Ferencváros egy jól felkészült, komoly csapat, aki egyre nagyobb tényező a hazai bajnokságban, erre szükség van. Örülök, hogy Sulic sérülése nem komoly, és mindenki megúszta sérülés nélkül. Egy csapat fáradtsága nem a támadásban, hanem a védekezésben mutatkozik meg, ezt kell fogadni. Lerohanásokból szerezhettünk volna több gólt, a felállt fal elleni játékuk periódikusan hol jó volt, hol rossz. A mi célunk az, hogy a Tatran Presov elleni BL-mérkőzésen jól teljesítsünk, előtte egy héttel a Barátság kupában is játszunk, ami nagyon különös. Természetesen forgatni fogom a csapatot, mindenki lehetőséget fog kapni. Örülök, hogy győzni tudtunk győzni, javítani fogunk a sportformánkon – mondta Mocsai Lajos, az MKB Veszprém KC mestere.

- Én nagyon jól érzem magam, nekem nem kell olyan sok regeneráció, mert jól megosztottuk a mérkőzéseket a világbajnokságon. Hullámzó teljesítményt nyújtottunk, meglátszott a játékon, hogy sok válogatott játékosunk van, egy hónapot nem voltunk együtt, és 3-4 napunk volt visszarázódni. A Ferencváros egy dobogóesélyes csapat, nem lehet könnyedén nyerni ellenük. Az utolsó periódust sajnálom, a sok indításgól nagyon fájt, a közönségünk is kicsit elégedetlen volt. Fejben nem voltunk már ott, nem futottunk vissza, de két fontos pontot szereztünk. Rövid időnk volt a felkészülésre, a BL-ben minimum két pontra van szükségünk a csoportelsőséghez, erre koncentrálunk. A Füred elleni meccs után jönnek az igazán kemény küzdelmek – mondta Fazekas Nándor, az MKB Veszprém KC hálóőre.

MKB Veszprém KC – Ferencváros 33-27 (18-12)

Veszprém: Fazekas Nándor - Iváncsik Tamás 4, Marko Vujin 5/1, Renato Sulic 2, Mirsad Terzic 4, Carlos Perez 5, Iváncsik Gergő 6, csere: Liszkai Szilveszter (kapus), Evgeny Lusnyikov, David Korazija, Gulyás Péter, Eklemovic Nikola 2, Császár Gábor, Nagy Kornél 1, Laluska Balázs, Uros Vilovski 4
Edző: Mocsai Lajos

Ferencváros: Paul Teodor – Igor Kos 9/4, Bendó Csaba 4, Mazák Martin 1, dr. Gzína József, Buday Dániel 3, Bakos György 5, csere: Perger Zsolt (kapus), Kelecsevics Marinko 5, Török Zsolt, Lepsényi Sándor, Wieszt Szolt
Edző: Vladan Matics

Kiállítások: 6, illetve 18 perc
Hétméteresek: 3/1, illetve 6/4