Végig hittek a győzelemben

Kollár pompás szabadrúgásgóljával rendkívül fontos három pontot gyűjtött be a Veszprém FC a Győri ETO II ellen. A Tatabánya 5-0-ra legyőzte a Barcsot, így két pontra megközelítették a veszprémiek az egyelőre kieső zónán kívül tanyázó Barcsot.

A mérkőzés előtt az MLSZ felhívására egy perces néma főhajtással fejezték ki együttérzésüket a játékosok és a szurkolók a Japánban történt szerencsétlenség áldozatainak emlékére.

Az első félidő első negyedórájában nem történt említésre méltó helyzet, mindkét oldalon sok passz jellemezte a játékot, a kapuk nem forogtak veszélyben. A 12. percben Finta végezhetett el ígéretes szögből egy szabadrúgást, azonban a sorfal útját állta a labdának. Három perccel később Kollár szögletére Fehér Kornél érkezett jó ütemben, lövése azonban elkerülte Sánta kapuját. A küzdelem továbbra is a két tizenhatos között zajlott, a kapusoknak nem nagyon kellett játékban avatkozniuk. A 31. percben Molnár Zoltán iramodott meg a középpályán, három veszprémi vezethette két győrire a labdát, Molnár lövését azonban a vendégek védőfala blokkolni tudta. Az első játékrész vége előtt az elalvó hazai védők között Ceolin lépett ki, de ziccerét Varga Tamás bravúrral hárította.

A második félidőt nagy elánnal kezdték az együttesek. Előbb Ceolin balos lökete kerülte el néhány centivel a veszprémi kaput, majd Leitold próbálkozott távolról, de lövése nem okozott gondot a győri portásnak. Az 52. percben Sharashenidze lépett ki a leshatáron, egyedül vezethette a játékszert Vargára, azonban a visszaérő Lang az utolsó pillanatban tisztázott a győri csatár elől. Egy perc múlva ismét Lang volt a főszereplő, aki ezúttal is a grúz játékos elől mentett gólhelyzetben. A 62. percben újfent Sharashenidze veszélyeztetett, a rövid sarokra tartó lövését Vargának kellett hárítania.
A mezőnyben a veszprémieknél volt többet a labda, azonban veszélyes helyzetet nem tudtak kialakítani a győri kapu előtt.

A 69. percben a csereként beállt győri Varga Tamás ugrott ki ziccerben, ám a remekül kifutó Varga kapus menteni tudott. A 73. percben Alex indította remek ütemben Szöllőskeit, akit Totadze utolsó emberként buktatott a tizenhatos vonalán, amiért a játékvezető a vendégek grúz idegenlégiósának azonnal pirosat mutatott fel. A szabadrúgást a pontrúgó specialista Kollár végezte el, aki mesterien csavarta el a labdát a szétugró sorfal fölött a kapu bal oldalába (1:0). A vendégek mestere a gól után cserékkel próbált frissíteni együttesén, azonban nagyobb egyenlítési lehetőséget nem sikerült kidolgozniuk. A rendes játékidő utolsó percében egy győri felívelést követően Pálfi csúsztatta meg a labdát rossz irányba, azonban Varga Tamás a helyén volt.

mérkőzéstükör

Vágó Attila: Ne higgyék azt, hogy nagyképű vagyok, de én tudtam, hogy megnyerjük ezt a mérkőzést. Ezt azért mondom, mert a múlt héten a csapat a második félidőben olyan jól játszott, és annyira nem érdemeltük meg azt a vereséget, tudtam, hogy a labdarúgás vissza fogja adni ezt. Kicsit nehezebb volt a győzelem, mint azt gondoltam, de megérdemeltük.

Klement István: - Ilyen a futball, mi játszottunk, a Veszprém pedig nyert.

Veszprém FC – Győri ETO II 1-0 (0-0)

Veszprém, 300 néző. Vezette: Kiss Norbert (Kiss I Balázs, Kulman Tamás)

Veszprém FC: Varga T. - Fehér K., Pálfi, Lang, Finta – Zsömlye, Molnár Z., Kollár, Leitold – Alex, Czvetkó. Vezetőedző: Vágó Attila

Győr: Sánta - Totadze, Ceolin, Sharashenidze, Ganugrava - Domanyik, Paget, Windecker, Kálmán - Molnár T., Horváth G. Vezetőedző: Klement István

Cserék: Leitold és Czvetkó helyett Boromisza és Szöllőskei az 59. percben, Zsömlye helyett Babik a 66. percben, illetve Sharashenidze helyett Varga T. a 68. percben, Horváth G. helyett Bieder a 74. percben, Ganugrava helyett Nyitrai a 78. percben.

Gólszerző: Kollár (1–0) a 74. percben.

Sárga lapok: Babik, Lang, Alex, illetve Windecker, Nyitrai.
Kiállítva: Totadze a 73. percben.

További eredmények:
FC Tatabánya - Barcs 5-0
Kozármisleny - Budapest Honvéd II.
Videoton FC II - Kaposvölgye 4-0
Gyirmót FC - Baja 4-2
FTC II – Pécsi MFC 0–2
BKV Előre – Ajka 1–0

7

Képgaléria