A horvátokat is legyőzték

A hazai rendezésű női labdarúgó EB-selejtező torna második játéknapján a mieink 4-0-ra verték a horvátokat. A Gizella VSE játékosa, András Anita ezúttal is pályára léphetett a 79. percben.

Az mlsz.hu beszámolója szerint a bolgárok elleni 3-0-ás siker után a horvátok ellen is győzni kellett ahhoz, hogy továbbra is esélyünk maradjon a csoportból való továbbjutás kiharcolására. Hevesi Tamás szövetségi edző egy helyen változtatott a hétfői meccsen szereplő kezdőcsapathoz képest, és a Hargas Annamária - Lázár Alexandra, Mesterházy Csilla, Vőfély Noémi, Németh Loretta - Görög Zsófia, Horváth Zsófia, Bognár Enikő (Kókány Regina, 69.) - Kálmán Hanna (Fenyvesi Evelin, 55.), Zeller Dóra (András Anita, 79.), Diószegi Fanni összetételben szerepeltette együttesét a találkozón.

A magyar válogatott már a mérkőzés elején mezőnyfölényre tett szert, a 3. percben Kálmán Hanna került ziccerbe, de a kapu fölé lőtt. A játék folyamatosan az ellenfél térfelén zajlott, csak idő kérdése volt, mikor sikerül feltörni a horvát védelmet. A 19. percben a Kálmán Hanna lerántásáért megítélt büntetőt Diószegi Fanni váltotta gólra, majd a 34. percben egy bal oldali Diószegi-beadásra Zeller Dóra érkezett jól, és fejelt a kapuba, így kétgólos magyar előnnyel ért véget a játékrész.

A fordulás után is maradt az óriási magyar fölény, és a 43. percben egy jobb oldali szöglet után Vőfély Noémi megszerezte harmadik gólunkat, míg a 4-0-ás végeredményt a csereként beállt Kókány Regina állította be: pályára lépése után néhány másodperccel szabadrúgásból volt eredményes.
A csoport másik mérkőzésén a svédek 10-0-ra legyőzték Bulgáriát.

- A mérkőzés előtt azt kértem a lányoktól, hogy tegyenek rá még egy lapáttal a bolgárok elleni meccsen nyújtott teljesítményhez képest, és ezt sikerült is megvalósítani - értékelt a meccs után Hevesi Tamás. - Nagyon tetszett a játékunk, minden szempontból jobbak voltunk, végig kézben tartottuk a mérkőzést, és ilyen különbséggel is megérdemelten nyertünk. Az utolsó mérkőzésen nehéz dolgunk lesz, a svédek toronymagas favoritok, de a futballban nem mindig az esélyesek nyernek.

A további program

október 22., szombat
Magyarország-Svédország 14.00, Telki
Bulgária-Horvátország 14.00, Tatabánya