Európa-bajnokok Taekwondo-ban

A várakozásoknak megfelelően a veszprémi és a herendi klub versenyzői is kiválóan szerepeltek a Szlovákiában rendezett kontinensviadalon.

Október 20-23-án, Pozsonyban rendezték az idei Taekwon-do Európa-bajnokságot, harminckét ország közel ezer sportolója versenyzett az érmekért. A korábbi évekhez hasonlóan a veszprémi és a herendi klub is kvótát szerzett erre a világversenyre.

A siker ismét nem maradt el, mindkét veszprémi versenyző lány, egyéni felnőtt kategóriában, bronzéremmel lett gazdagabb. Mucsy Petra a döntőbe jutásért vívott szoros küzdelemben az orosz világbajnoktól kapott ki, míg Bécsi Nikolett (a Padányi edzője) erőtörésben klasszishoz méltó versenyzés után állhatott a dobogó harmadik fokára. Felkészítő edzőik: Somlai János, Sebestyén Pál, Vajky László.


Pátkai Gyöngyvér, Mucsi Petra, Bécsi Nikolett, Sebestyén Eszter

Herendről a junior kategóriában induló Sebestyén Eszter rendkívüli teljesítménye, egyéni erőtörésben bronzérmet hozott. Csapatszámokban Pátkai Gyöngyvérrel formagyakorlatban bronzérmet, erőtörésben maratoni sorozatot követően ezüstérmet szereztek, és speciáltörés számban Gyöngyvér kiemelkedő teljesítménye segítségével védhették meg az előző EB-n szerzett aranyérmüket Pátkai Miklós tanítványai.

A felkészülési nehézségek mellett a verseny helyszínére, Pozsonyba már a kiutazás is anyagi problémát jelentett sportolóink számára, akik a nehézségek ellenére is komoly eredményekkel öregbítették hazánk, valamint Veszprém megye és a városok hírnevét. Remélhetőleg az elkövetkezőkben nem kell a klasszis (tudásuk alapján profi) versenyzőinknek világbajnokságokról anyagi okok miatt távol maradniuk, mint ahogy az idén megtörténhetett, pedig kvalifikálták magukat a lányok. A siker és a dicsőség érzésétől nem csak ezek a profi sportolók esnek el, hanem a sportot szerető emberek is. A veszprémi klub is bízik abban, hogy az élsportra fenntartott keretből is jut a nemzetközi eredményeket elérő sportolók támogatására.

A klubok kizárólag helybeli, utánpótlás és felnőtt sportolókból állnak, számos világ- és kontinens bajnoki címmel rendelkeznek. A felnőtt Taekwon-do Világbajnokságokon elért 6 arany-, 4 ezüst, és 15 bronzérem, és még számos világversenyeken szerzett eredmény igazolja az egyik legeredményesebb helyi sportágat.