Győzelme ellenére kiesett a Szeged is

A Telekom Veszprém után a MOL-Pick Szeged is kiesett a férfi kézilabda Bajnokok Ligájából, mert ugyan 28-27-re legyőzte a német THW Kiel csapatát a negyeddöntőbe jutásért rendezett párharc vasárnapi, hazai visszavágóján, de összesítésben 56-50-re alulmaradt.

A szegediek keretéből egyedül a szlovén Matej Gaber hiányzott, aki még nincs tökéletes állapotban a sérülése után.

A magyar csapat játékosain az első perctől lehetett látni, hogy hisznek a jelentős hátrány ledolgozásában, jól összpontosítottak és pontosan kézilabdáztak (5-2). A vendégek azonban gyorsan magukra találtak, jól védekeztek, és gyors ellenakciókkal egyenlítettek (5-5).

A szoros küzdelemben a szegediek a 23. percben tudtak ismét ellépni (11-9), de ez is csak átmeneti volt, mert a Kiel a szünet előtt - a meccs során először - átvette a vezetést (12-13).

A játék képe és az eredmény alakulása eleinte a második felvonásban sem változott, de Jonas Källman vezérletével következett egy 5-1-es sorozat, és a 43. percben ismét három góllal jobban álltak a házigazdák (21-18).


MTI Fotó: Ujvári Sándor

Marko Vujin találataival tartotta magát a német csapat, majd Patrick Wiencek és Nikola Bilyk nyújtott kiemelkedő teljesítményt, így a magyar együttesnek a győzelemért is alaposan meg kellett küzdenie, de végül minimális különbséggel nyert.

A vendégek legeredményesebb játékosa Wiencek volt, aki tíz lövésből kilencet gólra váltott, Bilyk hétszer talált be.

A lefújás után a szegediek vezetőedzője, Juan Carlos Pastor elismerte, a hét góllal elveszített első meccs miatt nem volt esélyük a továbbjutásra. Hangsúlyozta, ellenfelük ezúttal is nagyon jól játszotta meg a beállót, vészhelyzetekben sikeresek voltak az átlövései, de a meccset Niklas Landin kapus kiváló teljesítménye döntötte el.

"Van egy fontos tulajdonságuk a kielieknek, a győzelmi genetika, amelyet nekünk is keresnünk kell a jövőben" - szögezte le a spanyol tréner.

Pastor rávilágított, több variációval játszottak, kockáztattak emberelőnyben, de nem jártak sikerrel, és nagyon hiányzott, hogy négygólos előnyt alakítsanak ki a második játékrészben.

Eredmény: Férfi Bajnokok Ligája, a negyeddöntőbe jutásért, visszavágó: MOL-Pick Szeged - THW Kiel (német) 28-27 (12-13)

A Szeged gólszerzői: Källman 6, Bodó 4, Srsen, Sostaric, Sigurmannsson 3-3, Skube, Thiagus Petrus, Bánhidi 2-2, Zsitnyikov, Gorbok, Pedro Rodriguez 1-1
Továbbjutott: a THW Kiel, 56-50-es összesítéssel.