Döntetlen a Fradi otthonában

Nem tudta megtartani a félidőre megszerzett kétgólos előnyét az 1. FCV, de a döntetlen is remek eredmény a fővárosban.

Remekül felkészített ellenféllel találta szembe magát az 1. FCV csapata a Ferencváros otthonában. Az utánpótlásmunka remek példája igazolódik be az FTC-nél, hiszen fiatal csapattal, viszont több éves futsal múlttal rendelkeznek.

Jól kezdték a mérkőzést a mieink, az 57. másodpercben Bényi Kálmán találatával megszerezték a vezetést. Taktikusan, kontrákra rendezkedtek be a veszprémiek, és a hazai helyzetek után a 9. percben Bényi Kálmán második találatával már kétgólos volt az előny. Futsalban tudjuk, hogy ez nem megnyugtató előny, és a hazaiak nem is adták fel, tovább rohamozták a vendég kaput, ami a 12. percben góllá érett. Ekkor jött Tar Tamás, és egy gyönyörű támadás végén 1-3-ra módosította az állást. A sok veszprémi szabálytalanság eredményeként büntetőrúgásból szépített az FTC, és 2-3-re szépített, de jött ismét Bényi Kálmán, és szabadrúgásból talált be. A félidőben imponáló, 2-4-es eredmény állt a kijelzőn.


Fotó: archív

A második játékrészben hasonlóan alakult a játék képe, a FTC igyekezett ledolgozni a hátrányát, a mieink pedig kontratámadásokkal veszélyeztettek. Egy gólváltást követően – a veszprémi oldalon Hazuga Soma talált be – a 32. percben sikerült egyenlíteni a hazai csapatnak, és a továbbiakban nem változott az eredmény. (5-5)

Ferencvárosi TC - 1. Futsal Club Veszprém 5:5 (2:4)

FTC: Kovács Á. - Kun, Hajdu, Csordás, Szabó T., csere: Nagy E., Bogár, Balán, Kozó, Suth, Lengyel, Balog
Vezetőedző: Kun Gábor

Veszprém: Kasza - Bényi, Weisz, Tar, Szabadfi, csere: Jakab, Pálfi, Hazuga, Korcsmár, Vingelman, Vas, Sárdi
Vezetőedző: Németh Gábor

Gólszerzők: Lengyel a 12. és a 30., Kun a 18. és a 32., Bogár a 24. percben, illetve Bényi az 1., a 9. és a 19., Tar a 16., Hazuga a 28 percben
Sárga lapok: Szabó T., Lengyel, illetve Bényi, Jakab, Vas