Az vagy, amit megeszel?

Napjainkban túl sok energiát fordítanak az emberek külsejük ápolására, ehhez képest keveset törődnek belső szerveikkel. A gyorséttermi láncok elterjedésével még jobban háttérbe szorul egészségünk megőrzése. Ugyanakkor problémát okoznak a gyorsérlelésű, üvegházban termelt zöldségek, gyümölcsök, melyek már koránt sem tartalmazzák azt a tápértéket, amik a nagyszüleink kertjében termelt zöldségekben még megvoltak.

Ugyanakkor problémát okoznak a gyorsérlelésű, üvegházban termelt zöldségek, gyümölcsök, melyek már koránt sem tartalmazzák azt a tápértéket, amik a nagyszüleink kertjében termelt zöldségekben még megvoltak.

Az élelmiszeripar íz-trükkökkel manipulálja érzékszerveinket, amikhez sajnos már gyerekkorunk óta hozzá vagyunk szokva. Olyan rémhírekről olvashatunk, hogy a fogyasztókra "maszkírozzák" az ízeket, ha kell, korrigálják és retusálják őket, hozzászoktatva bennünket a kémiai édesítőszerek, ízfokozók, sűrítőanyagok ízéhez, reklámokkal és aromákkal etetnek, íz-függővé tesznek. Miután hozzászoktunk ezekhez az átdolgozott ízekhez, az eredetiek, hagyományos ízek már nem okoznak élvezetet.

Hogy mi a teljes igazság ezzel kapcsolatban, egyelőre még nem tudni, hiszen az egyes élelmiszer-előállító cégek elzárva kezelik a termékek összetevőit üzleti titokra hivatkozva.

Az ellentétes információkat hallva felmerül bennünk a kérdés, hogy ezek tudatában mégis mit tegyen az ember az egészségéért? A válasz a cikk folytatásában, a Hajráegészség.hu-n olvasható.