Kiesés szélén a VB-döntős

A portugálok értékes pontokat loptak a dánoktól, a németek legyőzték a hollandokat is, és te tippeltél már?

A B-csoport második körének első meccsén a hollandokat legyőző Dánia és a németektől vereséget szenvedő Portugália találkozott. A dánok kezdtek jobban, mégis a portugálok jutottak kétgólos előnyhöz már a 36. percben. Pepe lendületből érkezett egy szögletre, és megszerezte a vezetést Portugáliának, majd Nani tálalt Hélder Postiga elé, aki a léc alá vágta a labdát. A dánok még a szünet előtt szépítettek, az egyérintős játékhoz a portugál védelem asszisztált, végül Nicklas Bendtner fejelt szinte a gólvonalról a kapuba. Néhány veszélyes portugál támadás kíséretében küzdöttek az egyenlítésért a dánok, ami 80. percben sikerült is egy újabb fejesgóllal, Poulsen beívelését Bendtner mértani pontossággal, a kapufát érintve bólintott a hálóba. A 87. percben azonban jött a portugál cserecsatár, Silvestre Varela, aki először rúgott egy bődületes luftot, majd bebombázta a győztes portugál gólt.

A csoport másik meccsén egy igazi rangadót láthattunk, Hollandia és Németország találkozott. Az első félidő egyértelműen a németeké volt, néhány holland helyzet mellett a németek kitömhették volna ellenfelüket, de csak Mario Gomez tudott betalálni, igaz, ő kétszer is. A kiváló formában játszó csatárt a 24. és 38. percben is Schweinsteiger szolgálta ki, ő jegyezhette a két gólpasszt. Az oranje mindet megtett az egyenlítésért, de csak szépítésig jutottak. Robin van Persie egyéni akcióból szerzett gólja tartotta életben a holland reményeket a 73. percben, de végül második meccsét is elveszítette a világbajnoki ezüstérmes.

Dánia – Portugália 2-3 (1-2)
Hollandia – Németország 1-2 (0-2)

A csoportban még nem dőlt el semmi. A legvalószínűbb forgatókönyv, hogy a németek továbbjutnak és a hollandok kiesnek, de akár a fordítottja is előfordulhat, azt sem kell mondani, hogy a dánoknak és a portugáloknak is lesz beleszólásuk a dologba…

Jöhet csütörtökön a C-csoport, te megtetted már tippjeidet az eb.hajraveszprem.hu-n?