Bravúr a dobogóesélyes ellen

A hétvégén zajló Telekom Balaton Kupa miatt, kivételesen, a Vetési Albert Gimnázium csarnokában rendezték a Veszprém Barabás Duna Takarék KC - Váci NKSE mérkőzést. Az alapszakasz utolsó fordulójában a veszprémiek a 7., míg a váciak a 4. helyen álltak, ugyanannyi pontjuk volt, mint a 3. helyen álló érdieknek, a jobb gólkülönbség döntött a sorrendről.

A mérkőzést a hazaiak kezdték, viszonylag jó védekezéssel, amit a támadásokról is el lehetett mondani. Bár a vendégek próbálták keményen tartani a veszprémieket, Tóth Gabriellának és Schatzlnek sikerült betalálni. A kezdeti lendület aztán hanyatlani látszott, a játékosok egyre inkább a kapufát találták el, vagy a kapu mellé ment lövésük. A védekezés sem volt már az igazi, az átlövőket nem tudták megfogni, Klivinyi és Barján együtt 10 gólt lőttek a félidő során, míg a veszprémieknek leginkább beállóból sikerült Takács révén gólt szerezniük.

A 18. percig fej-fej mellett mentek a csapatok, általában a váciak mentek a döntetlenért, aztán fordult a meccs, a vendégek a 24. percre 3 góllal is elléptek, de Pelczéder duplájával, majd asszisztjából Takács góljával a félidőre 16:15-re fordították a meccset.

A második félidőt a hazaiak kezdték jobban, Pelczéder, majd Tóth Gabriella és Planéta is betalált, a 33. percben Gulyás István már időt is kért, 19:15-s állásnál. A vendégek első góljára 8 percet kellett várni, Niksic talált be végül.

A gól meghozta a vendégek önbizalmát, innentől ismét felváltva estek a gólok, a 4-5 gólos különbséget sikerült tartania a papíron gyengébb veszprémieknek. A 47. percben aztán Planéta gólját nem követte újabb hazai találat, ráadásként a váciak sorra használták ki a helyzeteiket, Schatzl pedig hetest is hibázott.

Az 51. percben kiállították Schatzlt, majd az 52-ben Planétát is, miközben a váciak feljöttek az 54. percben 27:26-ra. Az 58. percben, 11 perces gólcsendet törve talált be újra Planéta, majd ismét Klivinyi villant, a 60. percben Róth harmadik időkérésénél 28:27-re álltak a csapatok. A váciak nagyon kint védekeztek, nehéz volt beférkőzni már a hatos vonalához is. Fél perccel a vége előtt Planéta fontos hetest értékesített, a vendégeknek már nem volt esélyük a győzelemre, 29:27-re nagy harcban a Veszprém Barabás Duna Takarék KC győzedelmeskedett.

Veszprém Barabás Duna Takarék KC - Váci NKSE 29:27 (16:15)

Veszprém: Víg Vivien - Hosszú Boglárka 1, Planéta Szimonetta 6/1, Tóth Eszter 5, Takács Bianka 7, Tóth Gabriella 3, Schatzl Nadine 4/1, csere: Pásztor Bettina (kapus), Kokas Viktória, Palotás Fanni, Gulyás Vanda, Pelczéder Orsolya 3, Bárány Krisztina, Samu Rózsa
Vezetőedző: Róth Kálmán

Vác: Triffa Ágnes - Ana Niksic 4, Barján Bianka 6, Fülöp Andrea 2, Farkas Veronika 1, Klivinyi Kinga 12/2, Szádvári Krisztina 1, csere: Juhász Edina (kapus), Ertl Rebeka, Petrovics Gerda, Hámori Konszuéla, Bíró Blanka, Mészáros Rea 1, Szondi Zsófia, Nagy Petra, Virág Noémi
Vezetőedző: Gulyás István

Hétméteresek: 3/2, illetve 3/2
Kiállítások: 4 perc, illetve 8 perc