Átadták az új panorámapályát

Szombaton délelőtt hivatalosan is átadták a Panoráma névre keresztelt új balatonfűzfői bobpályát.

Az avatóünnepségen ötven dubabogdányi árvízkárosult fiatal is részt vett a szabadidőpark jóvoltából. A délelőtti és esti, úgynevezett „Százforintos” jótékonysági bobozás teljes bevételét pedig az árvízkárok enyhítésére ajánlotta fel a sport és szabadidő komplexum ügyvezetője, Kovács Szilárd.

A nyitónapon több ezren próbálták ki a Balaton legújabb attrakcióját, az egész országban egyedülálló bobpályát.

A régi és az új panorámapályán most már együttesen több mint másfél kilométeren száguldozhatunk, élvezve a páratlan balatoni kilátást. Nincs még egy olyan szabadidőpark hazánkban, ahol egymás mellett két kötöttpályás bob is üzemelne. Az önerőből megvalósult, 150 millió forintos beruházásnak köszönhetően lecsökkent a sorbanállási, várakozási idő, és tovább bővült az aktív pihenést biztosító lehetőségek tárháza a tó északi partján. A balatonfűzfői park az év 365 napján várja a családi és baráti társaságokat, a két bobpályát paintball, kalandpark, valamint ingyenes erdei játszótér, fitness park, kilátó egészíti ki, nem is beszélve a bevállalósakat szó szerint bepörgető hintókáról.

Az új panorámapálya hétszáz méter hosszú, egy hirtelen lejtővel és közvetlenül utána egy 360 fokos, a föld fölött hét méterrel ívelő kanyarral kezdődik, amelyen végigdöngetve gyönyörű balatoni panoráma tárul a bobozók elé. A pálya ezután a régebbi pálya alagútja fölött elszáguldva egy dupla ugratóval mellékanyarodik.

Szedlák Attila, a térség országgyűlési képviselője az avatóünnepségen hangsúlyozta, nem elég a tó, a minőségi strandok: ahhoz, hogy a Balaton egész évben turisztikai vonzerővel bírjon, komplex szolgáltatásokat kell nyújtani. „A BalatoniBob Szabadidőpark, amely évről-évre gyarapodik, éppen ezt teszi, és ezzel alkalmas a balatoni szezon meghosszabbítására” – mondta a képviselő. Marton Béla, Balatonfűzfő polgármestere emlékeztetett, a település sokat fejlődött az elmúlt években. Egyre modernebb fürdőtelepülés lesz, a családi vállalkozásban működő szabadidőparkon túl uszoda, és egy csillagvizsgáló is megtalálható itt. Továbbá folyamatban van a Fövenystrand teljes átépítése, felújítása is. A polgármester kiemelte, egy önkormányzat számára a közös jövő érdekében nagyon fontos, hogy jó kapcsolatot ápoljanak a vállalkozásokkal. A szabadidőpark tulajdonosaival is kiváló a kapcsolat, ezért élvezik az önkormányzat erkölcsi támogatását. Kovács László és fia, utódja, Kovács Szilárd ugyanis olyan beruházásokat valósítottak meg a településen és olyan szolgáltatásokat nyújtanak, melyek növelik Balatonfűzfő vonzerejét és színesítik a turisztikai kínálatot – mondta Marton Béla.

Kovács Szilárd ügyvezető arról beszélt, hogy elengedhetetlen a folyamatos bővítés. Céljuk, hogy az aktív pihenéshez széleskörű szolgáltatásokat tudjanak nyújtani. A parkban az utóbbi időben történt fejlesztések több eleme nonprofit jellegű. Az erdei játszótér és Fitnesz Park, valamint Balatonfűzfő első kilátója ingyenesen használhatók, de így is érdemes volt megépíteni őket, mert ide hozzák, itt tartják a vendéget Balatonfűzfőn – ami a település és az itt élők, valamint itt működő vállalkozások közös érdeke. A jövőről szólva Kovács Szilárd elmondta, igaz, hogy az új pálya csak a közelmúltban készült el, már most tervezik a következő lépést. A közeljövőben családbarát beruházásokat terveznek.

Az új bobpálya avatóján ötven árvízkárosult fiatal is részt vett, akik a jegyző kíséretében Dunabogdányból érkeztek Balatonfűzfőre. Ide- és hazaútjukról, valamint egész napos programjukról a BalatoniBob Szabadidőpark tulajdonos-ügyvezetői gondoskodtak. Az autóbuszt kedvezményes áron A Balaton-Ré-busz 98 Kft ügyvezetői, Rajnai Ferenc és Rajnai Attila biztosították.

Kovács Szilárd hangsúlyozta, nagyon fontosnak tartják a társadalmi felelősségvállalást, s úgy gondolják, aki megteheti, annak olykor kötelessége is segítő kezet nyújtani. Az elmúlt hetek történéseinek tükrében egyértelmű volt, hogy ez alkalommal az árvízkárosultakra és az árvízkárokra hívják fel a figyelmet. „Köszönjük az Ökumenikus Segélyszervezetnek, hogy összekötöttek bennünket Dunabogdány önkormányzatával, ahonnan ötven gyermeket, fiatalt és felnőtt kísérőiket hozhattuk el ide Balatonfűzfőre és láthatjuk őket vendégül. Azt szeretnénk, ha ezek a fiatalok, akik néhány nappal ezelőtt még maguk is homokot lapátoltak, homokzsákokat cipeltek és a felnőttek keménységével dolgoztak a gátakon, egy napra elfelejthetnék mindazt, amit át kellett élniük, és újra gyermekek lehetnének, önfeledten játszanának és élveznék a balatoni nyarat. Mi, itt a Balatonnál – amely térséget elkerülte a víz pusztítása –, ezt tudjuk adni, másokat is arra buzdítva, hogy vegyenek részt az összefogásban” – mondta Kovács Szilárd.

A jótékonysági akció fővédnöke Kálloy Molnár Péter színművész is az adakozás és az összefogás fontosságára hívta fel a figyelmet. „Délelőtt és az esti órákban is mindenki annyit ajánl fel egy-egy csúszásért cserébe, amennyiről úgy érzi, hogy belefér. A park vendégei ezzel segítethetik az árvízkárosultakat, hiszen a „százforintos bobozás bevételét a tulajdonosok a Nemzeti Összefogás számlájára fogják befizetni. Biztosak lehetnek tehát abban, hogy adományuk jó helyre kerül” – mondta a színművész, aki később együtt játszott, bobozott a dunabogdányi gyermekekkel – és persze a saját kisfiával és kislányával.