Fiatalokkal erősít a Veszprém FC

A 2013/14-es szezonban az NB III Nyugati csoportjában találkozhatunk a Veszprém FC-vel. A csapat technikai vezetője, Czvetkó József a stabil NB III-as tagság kivívását várja el együttesétől, ahonnan nyáron tucatnyi játékos távozott. A veszprémi fiatalok nagy lehetőség előtt állnak.

A csapat legutóbb az NB II-es tabella tizenegyedik helyén végzett. Hogyan tekint vissza a 2012/13-as szezonra?

Azzal a szándékkal vágtunk neki a 2012/2013-as NB II-es bajnoki idénynek, hogy csapatunk megtartja a másodosztályú tagságát, amihez az első nyolcban kellet volna végeznünk. Úgy érzem, az utóbbi években stabil NB II-es középcsapat voltunk, azonban az átszervezés miatt búcsúzni kényszerültünk. Ezt csalódásként éltük meg.


Milyen emlékezetes pillanatot tudna kiemelni a szezonból
?

A legemlékezetesebb pillanat mindenféleképpen a Baja elleni idegenbeli sikerünk volt, az elmúlt évek legnagyobb arányú győzelmét arattuk, hiszen 9:1 arányban tudtunk diadalmaskodni. Emellett ide sorolhatom azt is, ami a csapatunk erősségét bizonyítja: a 28. fordulóig veretlen és végül bajnok Puskás FLA csapatától két döntetlennel, négy pontot raboltunk.

Az átszervezések következtében a csapat a következő szezont az NB III Nyugati csoportjában kezdheti meg. Milyen reményekkel vág neki az együttes a 2013/14-es szezonnak? Mi a vezetőség elvárása az új idény előtt?

A 2013/2014-es NB III-as bajnoki szezonban - a csoport erősségét még nem ismerve - azzal a céllal vágunk neki, hogy stabil középcsapat legyünk. Azonban a szerény költségvetésünk okán a célunk a biztos bennmaradás.

Hogyan készül a csapat a következő idényre? Mikor kezdődött meg a felkészülés?

A felkészülést július nyolcadikán kezdte meg a csapat, és napi egy edzéssel készülünk a következő szezonra. Csapatunk hat edzőmérkőzést játszik NB II-es és NB III-as ellenfelekkel, szerda-szombat ritmusban.

Milyen átalakulás várható a keretben? Lesznek-e új igazolások a csapatban, esetleg távozók?

A keretünkből tizenhét fő biztosan távozik, a már említett alacsony költségvetés miatt négy főt - Molnár Zoltánt, Garait, Szöllőskeit és Czvetkót - tudtuk biztosan megtartani. A vezetőedzői poszton is változás lesz: Nagy Tamást a korábbi pályaedző, Jugovits Lajos váltja. Közös feladatunk lesz a zömében fiatalokból álló keret kialakítása.

Az ifjúsági csapatból várható, hogy új játékosokat építenek be a felnőtt csapatba? Milyen a Veszprém FC utánpótlás-bázisa?

Az utánpótlásból is szeretnénk játékosokat felhozni, akik a Veszprém FC USE szakmai vezetőjének, Rugovics Vendel szakmai tanácsára kerülhetnek fel a felnőtt keretbe.

Nagy Tamás nem jelentkezik be munkáért (Forrás: rangado.hu)

- Jelenleg nincs munkám, június 30-i hatállyal felbontottam a szerződésemet Veszprémben. Kiesett a csapat az NB III-ba, és nem úgy áll a költségvetés, hogy a következő szezonban magasabb célokért lehessen küzdeni. Nagyon sajnálom ezt a helyzetet, mert tényleg nagyon jó társaság jött össze. Tudomásom szerint szétszéledtek a játékosok, nem nagyon fogják tudni őket fizetni. A másik, amiért nagyon sajnálom a klubot, az a vezetőség. Fiatal, törekvő emberekből áll a klubvezetés, szomorú, hogy nem kapnak elég támogatást ahhoz, hogy magasabb szinten végezzék a munkájukat.