Bronzérem a Stupava Floorball Kupán

A Lizards Floorball Team második alkalommal vett részt a rangos nemzetközi tornán, a 10. Stupava Floorball Kupán.

Egyesületünk B12, B14-es teljes csapattal képviselte Veszprémet, továbbá a B16 SZPK-Nokia csapatban szerepelt Hajas Nándor. A kupán, a hazai szlovák csapatok mellett cseh, lengyel és magyar csapatok mérkőztek egymással.

A B14-es mezőnyben 2 ötös csoport játszott körmérkőzést. Mi az "A" csoportban végeztünk a 3. helyen 2 győzelem, 2 vereséggel. A rájátszásban első ellenfelünk nem állt ki ellenünk, mert nagyon elfáradtak, a következő mérkőzésen keményen helyt álltunk, de sajnos ellenfelünk jutott a legjobb 4 közé. A Lizards FT B14-es csapata így befejezte a szereplést valahol az 5-6. helyen.


Fotó: Lizards Floorball Team

A B12-es mezőnybe 8 csapat nevezett, ahol csak mi voltunk magyarok. Az alapszakaszban 7 mérkőzés alapján az első négy jutott a rájátszásba. Az első mérkőzésen 5-2 ről sikerült felállnunk, a végjátékban 5-5 lett az eredmény. Utólagosan ennek köszönhető a legjobb 4 közé jutás. A további mérkőzéseken 3 győzelem, 3 vereség volt a Lizards FT mérlege. 7 pontot gyűjtöttünk, hasonlóan, mint egy másik csapat, akikkel a döntetlent játszottuk. Nekünk +12, míg ellenfelünknek +8 volt a gólkülönbsége, így mi jutottunk a legjobb 4 közé!

Ez hatalmas szó volt, mivel hasonlóan a B14-es csapathoz kevés cserével és több újonccal álltunk ki a mérkőzéseken. A Stupava kupai mezőnyről azt kell tudni, hogy rettentő sok játékos van csapatonként, nagyon kemény és gyors floorballt játszanak. Nekünk szerencsére sikerült felvenni a lépést ellenfeleinkkel, s a játék képe nagyon sokszor azt mutatta, hogy a veszprémi csapat birtokolja a labdát...

Az elődöntőben korábbi ellenfelünkkel, a csoportelsővel játszottunk szoros mérkőzést, ahol kikaptunk, de itt is kiegyenlített volt a küzdelem. A bronzmérkőzésen viszont nagyon megvertük azt a csapatot, akiktől a selejtezőben kikaptunk. Ezzel a nagyszerű játékkal a Lizards Floorball Team bronzérmet szerzett a Kupán!

Ez a 4 nap a hazai bajnokságokra való felkészülésünk utolsó állomása volt. Rengeteget futottak, nagyon sok új taktikai játékelemet építettek be a játékba a gyerekek. Reméljük, hogy a felejthetetlen élmény mellett, nagyon sok hasznos dolgot hoztak haza a pályáról.

Csapat

B12
Trombitás Anna, Trombitás Balázs, Réti Péter, Kiss Csongor, Bögi Levente, Tóth Péter, Maier Péter, Bódis Máté, Fertig Dávid

B14
Kasza Balázs, Horváth László, Kovács Áron, Réti Anna, Tótik Simon, Tóth Imre, Praznovszky Pál, Orosz Luca, Kiss Máté, Balázs Levente, Balogh Roland

B16
Hajas Nándi

Fotók, eredmények a trampolin.hu oldalán.