Bő kínálat a szombati napra

A sportkedvelők szombaton több lehetőség közül is választhatnak a bő étlapból.

Az MKB Veszprémre két idegenbeli mérkőzés vár a héten. A vasárnapi presztízs győzelem után szerdán a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján lépnek pályára Iváncsikék Tatabányán. Az első összecsapáson magabiztos veszprémi győzelem született, így a visszavágó csak formalitásnak tűnik.

Pénteken folytatódnak a bajnokság küzdelmei is, a Veszprém a sérüléshullámmal sújtott Dunaferr otthonába látogat. A már korábban sérült Mikler, Németh, Széles, Zubai és Hajdu után Szalafai személyében újabb játékos vált harcképtelenné az újvárosiaknál a Mezőkövesd ellen, így várhatóan sajnos nem számíthatunk az előző évekhez hasonló izgalmas ütközetre.

A férfi labdarúgók kezdik meg a szombati hazai meccsdömpinget. A sárvári magabiztos idénykezdés után ezúttal a középmezőnyhöz tartozó Csesztreg látogat Veszprémbe. Ősszel meggyőző játékot bemutatva 4-0-s győzelmet könyvelhettek el Orbán Tamásék. Tatai kezdte meg a gólgyártást, majd még az 1. félidőben Babos duplájával 3-0-s vezetést szereztünk. A második félidőben Kalcsó góljával alakult ki a végeredmény.

Aki a labdarúgó mérkőzés szünetében sem szeretne unatkozni, vagy inkább más érdekli, az a Stadion Munkacsarnokában megtekintheti a VESC Lizards floorballosainak bajnoki összecsapását. A gyíkok a két hete Dunaújvárosban elmaradt Paks elleni mérkőzést pótolják be, a megállapodás szerint ezúttal Veszprémben.

Este sajnos választaniuk kell a sportot szerető rajongóknak, ugyanis szinte egy időben kerül sor két nagyon fontos mérkőzésre is. 18 órás kezdéssel a Barabás KC és a Dunaújváros feszül egymásnak a Veszprém Arénában, a győztes nagy lépést tehet a legjobb nyolcba kerülésért. Az őszi összecsapáson a Raduloviccsal és Ferlinggel felálló újvárosiak tízgólos győzelmet arattak Gyurka János csapata ellen.

Egy félórával később a Vetési Albert Gimnázium is rangadónak ad otthont, a VESC kosarasai az azonos mérleggel rendelkező Nagykanizsát fogadják, akiktől ősszel egy szoros mérkőzésen vereséget szenvedtek. Bár mindkét csapat már biztosította helyét a legjobb négy között, a rájátszás szempontjából nem mindegy az összecsapás végső kimenetele.

Szombatra még két idegenbeli mérkőzés is maradt talonban. A női röplabda NB1-ben majdnem egy hónapos szünet után folytatódik a rájátszás, a 9-12. helyért vívott küzdelemsorozat első állomása Kaposvár lesz a VESC számára. A bajnokság eddigi szakaszában már négyszer találkozott egymással a két gárda, az összesített mérleg 3-1 a bakonyiak javára.

Végül, de nem utolsó sorban a férfi kézilabda NB2-ben a VESC a Bakonyerdő Pápa csapatához utazik. Az egyetemisták két idegenbeli győzelemmel kezdték a tavaszt, így most sem lehet más cél, minthogy az őszihez hasonlóan sikerrel vegyék a megyei rangadót.

Március 10. (szerda)
18:00 Tatabánya Carbonex KC - MKB Veszprém férfi kézilabda Magyar Kupa, helyszín: Tatabánya

Március 12. (péntek)
18:00 Dunaferr SE - MKB Veszprém férfi kézilabda NB1, helyszín: Dunaújváros, TV: Cunder.hu

Március 13. (szombat)
15.00 BITT-Kaposvári NRC – Veszprémi Egyetemi SC női röplabda rájátszás, helyszín: Kaposvár
15:00 Veszprém FC – Csesztreg férfi labdarúgás, helyszín: Egyetemi Stadion
15:30 VESC Lizards – Paksi Floorball Klub férfi floorball, helyszín: Egyetemi Stadion, Munkacsarnok
16:00 Bakonyerdő-Elmax VSE - VESC férfi kézilabda NB2, helyszín: Pápa
18:00 Veszprém Barabás KC – Dunaújváros NKKSE női kézilabda NB1, helyszín: Veszprém Aréna
18:30 Veszprémi Egyetem SC – Kanizsa KK férfi kosárlabda, helyszín: Vetési Albert Gimnázium