Mountain Bike Diákolimpia Országos Döntő Veszprémben

Az év eleji területi diákolimpia sikerei után ismét versenyzési lehetőséget kapnak a gyerekek a királynék városában. Június 7-én Veszprémben rajtol a Mountain Bike Diákolimpia Országos Döntője, ahova az ország minden tájáról várhatók indulók.

A Veszprémi Kerékpáros Egyesület, a Magyar Mountain Bike Szakági Szövetség és a Magyar Diáksport Szövetség által rendezett verseny kategóriái a már rendszeresen sportoló és a jelenleg még csak a sporttal ismerkedő versenyzőket is nyeregbe szólítja. A megbízó szövetséggel történt egyeztetések után licenszes és licensz nélküli kategóriákban is összemérhetik az erejüket és tudásukat a sportolók.

Jó hír a továbbtanulni készülőknek, hogy mindkettő kategória dobogós helyezettjeinek jár a felvételi plusz 10 pont, amennyiben adott kategóriában legalább 8 versenyző indul.

Sportágunk utánpótlás-nevelésének egyik sarkalatos pontja, hogy minél több gyermek ismerhesse meg a mountain bike versenyzést, fedezhesse fel annak szépségeit, nehézségeit. Erre kitűnő alkalmat kínál egy olyan diákolimpia, ahol mind kezdők, mind licences versenyzők az ország minden részéből versenghetnek egymással.

A versenyre nevezni és bővebb információkat olvasni a www.mtbsuli.hu oldalon lehet.