100 induló a megyei bajnokságon

Az elmúlt hétvégén negyedik alkalommal rendezték meg a Pétfürdő Kupa elnevezésű megyei Taekwon-do bajnokságot. A megmérettetésre 7 klub nevezett – a Herendi Porcelán SK, a Veszprémi TKD SE, a Litéri Farkasok TKD Klub, a Darazsak TKD, a Várpalotai TKD Klub, a Székesfehérvári TKD Klub, és a Péti Sólymok.


Taekwon-do eskü és az egyik legifjabb versenyző

Az alábbiakban Sisak Zsófia beszámolóját közöljük a versenyről:

A bajnokságra gyermek-, serdülő, ifi és felnőtt kategóriákban, egyéni- és csapat formagyakorlatban, valamint törés versenyszámban lehetett nevezni – utóbbi esetében csak az ifjúsági és felnőtt korosztály indulhatott. A formagyakorlatoknál az indulók kisebb csoportokra lettek osztva, hogy lehetőség szerint mindenki hasonló szintű versenyző társakkal kerülhessen össze. A törés ezúttal kicsit eltért a többi versenyen megszokottól, mert az erő- és a speciáltechnikai részt összevonták a szervezők: a kézzel és lábbal történő erőtörésnél tetszőleges technikával lehetett operálni, míg a speciáltechnikánál mindenkinek azonos, magassági akadály fölött átugorva, oldalirányú rúgással (nomo yop-chagi) kellett a műanyag deszkát eltörni. A három gyakorlat pontjai összeadódtak, ez alapján dőlt el a verseny végeredménye.


Díjkiosztás és a bírók

Az esemény után Enyingi Lászlót (Menyát), a Péti Sólymok vezető edzőjét kérdeztem.
Kereken 100 versenyző állt tatamira, ami nagyon örömteli, főként annak tükrében, hogy manapság rengeteg sportágban – köztük a miénkben is – küzdenek a szervezők az alacsony indulószámmal. Szerinted mi az oka annak, hogy ekkora népszerűségnek örvend a rendezvényetek?
Úgy gondolom azért lett ilyen népszerű ez a verseny, mert mindenki jól érzi itt magát. Családias a légkör, ezért szívesen jönnek ide - de nem ártana megkérdezni a gyerekeket és a szülőket, az edzőket, és a bírókat, hogy nekik mi a véleményük erről.

A verseny után csak pozitív visszajelzéseket kaptam, a jövőben is megteszek mindent azért, hogy ez így is maradjon.

Rendeztek-e a közeljövőben hasonló versenyt, illetve ha igen, körülbelül mikorra tervezitek?
A következő megyei bajokság idén október végén várható, amit ezúttal küzdelem versenyszámban fogunk megrendezni.

László elmondta, hogy a verseny sikeres lebonyolításában a szülők is kivették a részüket; a reggeli és az ebéd elkészítésében, a büfé üzemeltetésében, a rendrakásban – amit ezúton is szeretne megköszönni. A verseny biztonságos lebonyolítását az AMS Speciális Mentőcsapata biztosította, akiket szintén köszönet illeti!

A versenyzők nevében mi is köszönjük a kiváló szervezést Enyingi Lászlónak, Enyinginé Deres Andreának és Tippán Norbert főszervezőknek, valamint a Pétfürdői Diák Sportegyesület Taekwon-do Szakosztályának, a Péti Sólymoknak!