Veszprémi érmek a taekwon-do EK-n

Október 10 és 12 között két nemzetközi taekwon-do versenyt is rendeztek Magyarországon Pestszentimrén a Sportkastélyban.

Minden idők legtöbb nemzetét felvonultató Európa Kupáján a lengyelek mögött végeztek a hazai versenyzők, maguk mögé utasítva a 29 országból álló mezőny további tagjait. A Padányi klubból Bécsi Nikolett a klub vezetőedzője, és magyar válogatottként Kovács Gergő. Mindkét sportoló eredményesen zárta a hétvégét. Gergő az első napon a gyermekek korosztályában rendezett versenyen, formagyakorlat számban sikeresen jutott el a döntőig, ahol ismételten magabiztos győzelmet aratva szerzett aranyérmet.

Másnap (szombaton) délelőtt Bécsi Nikolett egyéni formagyakorlatban jól teljesítve jutott tovább azonban még az elődöntőbe jutás előtt az ír versenyző megállásra kényszerítette. A délutáni időszakban került sor a női egyéni küzdelmekre (50 kg alatt) ebben a számban rendkívül magabiztos, kiegyensúlyozott versenyzéssel jutott a döntőig (legyőzve: norvég, lengyel és belga ellenfelei), ahol ismét egy lengyel lánnyal került össze. Itt erős küzdelemben még a befejezésnél is döntetlenre álltak, azonban Niki az utolsó támadásából a vonalon kívülre lépett, így időn túli figyelmeztetés miatt a levontak egy pontot tőle, ezzel a mínusszal, eggyel több pontozó látta jobbnak a lengyel lányt, így Niki ezüstérmet szerzett.

Vasárnap következtek a csapatversenyek, Niki itt két számban szerepelt a válogatottal, délben csapatformában állhatott dobogóra (bronzérem), majd késő délután csapatküzdelemben a hat hazai társa közül Niki másodikként lépett tatamira az egész mezőny legkisebb női versenyzőjeként a vele szemben felállított lengyel csapat legnagyobb emberével szemben. Niki a nézőket és a versenyzőt is meglepve, nagy ováció mellett, végig fölényesen vezetve, mind a négy bírónál nyerte a menetet. Sajnos Niki győzelme sem volt elég a magyar csapat tovább jutásához (lengyelek a dobogó legfelső fokáig meneteltek). A Padányi klub két sportolója, így három éremmel tért haza a gyerek és a felnőtt versenyről. Edzőként Vajky László volt a sportolókkal.

További eredmények: A veszprémi Taekwondo klubból Gyömörei Gyula a színes öves formagyakorlatban szerzett aranyérmet. Sisak Zsófi sérülés miatt az első győztes meccse után kénytelen volt befejezni a versenyt. Mucsy Petra svéd lányt fölényesen verte, azonban a lengyel, régebben világbajnok ellenfelével szemben alulmaradt (edzők: Somlai János és Sebestyén Pál). A herendiek közül Róka Norbert csapatformában és csapatküzdelemben bronzérmet vihetett haza (edző:Pátkai Miklós).