Szilveszter Rallye – 0. nap

Aki él és mozog a rallyban ma már felsorakozott a Hungaroring versenypálya környékére, a 16. Szilveszter Rallye-ra.

A 0. napon a szervezők tesztelési lehetőséget biztosítottak a versenyzőknek, ellenőrizni a technikát, ismerkedni az időjárási körülményekkel. A versenyre több mint kettőszáz-negyven csapat nevezett, így már ezen az első – teszt napon is volt látványosság a nézőknek, még úgy is, hogy a csapatok töredéke ment csak helyi teszten. A Szilveszter Rallye történetében először szerkesztőségünk is támogat egy csapatot, a Horváth Norbert, Pató Sándor duót, akik a PRIME RACING színeiben mennek egy Citroen C2R2, gyári versenyautóval, a H3 kategóriában. Őket kérdeztük, hogy mit várnak a versenytől, mi a mai nap feladata?

Horváth Norbert (pilóta): - A mai napon ki kell próbáljuk, hogy az autón minden működik, felszereltük a nagy fényszórókat – a holnapi, esti gyorshoz -, a tesztgumik után pedig már a holnapi versenygumikat koptatjuk „versenyzésre alkalmasra”.

Pató Sándor (navigátor): - Műszaki sport, az adott összeállítással mindent ki kell ma próbálnunk, ezen a hőmérsékletben, ezekkel a gumikkal, ezzel az autóval még nem mentünk. Ki is jött egy apró hiba, de erre való a teszt, a fiúk még dolgoznak rajta.

Hajraveszprém.hu: Hova várjátok magatokat a végére?

Horváth Norbert: - Nem merünk jósolni, nagyon sok az induló, nagyon erős autók vannak. Csak a mi kategóriánkban több mint 70 versenyautó van. Bármi lehet, de azért elöl szeretnénk lenni.

Pató Sándor: - Drukkolunk a hónak, hogy Eplényben essen ne Mogyoródon, de még az is belekavarhat a verseny menetébe. Meglátjuk hétfőn este, hogy hova jutunk.

A verseny holnap a pályabejárással és adminisztratív technikai átvételekkel indul reggel. Az ünnepélyes rajton fél ötkor, egymás után indul a több mint 240 autó, és egy gyorsasági szakaszt fognak teljesíteni - sötétben. A további hét gyorsasági szakaszra hétfőn fog sor kerülni. Holnap ismét jelentkezünk az első gyors után…