Vádemelés a Cozma-ügyben

A 150 oldalas vádirat alapján R. Sándor ölte meg Marian Cozmát, további két gyanúsított felelős közvetlenül a gyilkosságban.

Vádat emelt az ügyészség a Cozma-gyilkosság feltételezett elkövetői ellen a mai napon – jelentette be a Dr. Fejes Péter, megyei főügyész.

Az ügyészség három személyt közvetlenül a sportoló haláláért, további kettőt életveszélyt okozó testi sértéssel vádol, és több mint 150 oldalas vádiratot nyújtott be a megyei és a városi bíróságra.
Az ügyészség három személyt vádol közvetlenül a sportoló haláláért, Németh Győzőt, Sztojka Ivánt és Raffel Sándort - utóbbi tettét, miszerint szíven szúrta Marian Cozmát, számos bizonyíték, tanúvallomás, szakértői vélemény támasztja alá. Összesen huszonheten állnak majd bíróság elé.

Marian Cozma – a tragikus körülmények között tavaly elhunyt kézilabdázó - meggyilkolása ügyében a rendőrség április 2-án vádemelési javaslattal fejezte be a kezdettől fogva fokozott ügyészi felügyelet mellett zajló, egy esztendeig tartó nyomozást.

- Az emberölési ügytől elkülönítve további huszonhét ember ellen csoportosan, nyilvános rendezvényen és a köznyugalmat súlyosan megzavarva, társtettesként elkövetett garázdaság, valamint más bűncselekmények miatt emelünk vádat – mondta a sajtótájékoztatón Dr. Fejes Péter főügyész.

A rendőrök több mint 700 tanút hallgattak meg, 60 szakértői véleményt dolgoztak fel, 53 szembesítést tartottak és 57 esetben volt helyszíni kihallgatás. Marian Cozmát, az MKB Veszprém válogatott kézilabdázóját 2009. február 8-án ölték meg a helyi Patrióta Lokál szórakozóhely előtt, a gyilkos fegyver azonban mindeddig nem került elő.