Egész nap sportoltak a diákok

Az egész megyéből érkeztek versenyzők az atlétikai viadalra, így már nyolc óra körül megtelt a lelátó az 1995 és 1999 között született diákokkal és kísérőikkel.

A 2000 méteres síkfutással indult a program, majd a kislabda hajítás küzdelmei következtek. Az ünnepélyes megnyitót kilenc órakor tartották, Veszprém városa nevében Debreczenyi János polgármester köszöntötte a megjelenteket, majd a megyei sporthivatal képviseletében Csik Ferenc igazgató kívánt sikeres versenyzést a résztvevőknek.

A megnyitó után a 60 méteres és 100 méteres síkfutás futamai következtek, majd a magas- és távolugrás illetve a súlylökés küzdelmeit rendezték. A 4x100 méteres váltófutásokkal zárult a verseny, közben folyamatosan hirdették ki az eredményeket, minden dobogós helyet elért sportoló érmet vehetett át.

Az iskolák közötti csapatverseny eredményhirdetését a Simonyi Zsigmond Általános Iskolában tartották. Veszprém város legjobb iskolája a Dózsa György Általános Iskola (310 pont) lett, a második helyen a Simonyi Zsigmond Általános Iskola (166 pont), harmadik helyen pedig a Báthory Általános Iskola (135 pont) végzett. Ugyanez a sorrend alakult ki legjobb fiú csapat versenyében is, a pontszámokban volt csak változás: 163, 94 ill. 51 pontot szereztek a legjobb csapatok. Veszprém város legjobb lány csapata kategóriában is a Dózsa György Általános Iskola (147 pont) diadalmaskodott, a Báthory Általános Iskola lett a második (84 pont),a Simonyi Zsigmond Általános Iskola pedig a harmadik (72 pont).

 A megye legjobb iskolája az ajkai Fekete István Általános Iskola (384 pont) lett, megelőzve a pétfürdői Horváth István Általános Iskolát (139 pont) és a balatonfüredi Radnóti Általános Iskolát (122 pont).

A megye legjobb fiú csapat kategóriában szintén az ajkai Fekete István Általános Iskola (204 pont) diadalmaskodott, második helyen végzett a hajmáskéri Gábor Áron Általános Iskola (85 pont), harmadik helyen pedig a pétfürdői Horváth István Általános Iskola (79 pont).A megye legjobb lány csapatát is az ajkai Fekete István Általános Iskola (180 pont) adta, megelőzve a balatonfüredi Radnóti Általános Iskolát (82 pont) és az Ősi Általános Iskolát (74 pont).

galeria_3

Képgaléria

További cikkek