Bécsi Nikolett két aranyérmet szerzett az amatőr vb-n

A Veszprémi Thai box-osok három aranyéremmel zárták a W.A.K.F. Kick-boksz amatőr világbajnokságot. Edzőjük Vajky László és Körmendi Ferenc.

Zalaegerszegen 2015.05.01-03-án rendezték Kick-Boksz sportágban a W.A.K.F. szakág amatőr Világbajnokságát. A veszprémi Thai Boksz SE. első napi sikere után, ahol Kandikó Zoltán Világbajnoki aranyat érő övet szerzett, Bécsi Nikolett a verseny második és harmadik napján lépett pástra.


Körmendi Ferenc, Bécsi Nikolett, Vajky László

Szombaton LIGHT CONTACT versenyszámban délután kezdte a küzdelmeket. Már az első meccsén látszott, hogy kitűnően sikerült a formaidőzítés, mert jól működött a tervezett taktika ellenfelével szemben pontos tiszta találataival egyre magabiztosabb fölényre tett szert és folyamatosan nyerte a meneteket a döntőig, ahol szintén egyértelmű pontozással nyert így elsőnek állhatott felnőtt női 50kg-os kategóriában a dobogó tetejére.


Bécsi Nikolett Point Fight versenyszámban a dobogó legfelső fokán

Harmadik nap rendezték a POINT FIGHT versenyszámot ez rendkívül gyors mozgást és reflexeket igényel a versenyzőktől. Az éjszakai kényelmetlen fekvés miatt, váll problémákkal kezdte Nikolett a napot, de szerencséjére itt is csak délután került sorra. Addig sikerült kezelni az elfekvést, ugyan egyoldalasan és főként kontratechnikákkal, de sikerült az első ellenfelén túl jutnia ez után azonban nagyon jó elmozgással, kitűnő kitámadásokkal uralta a meneteket és nyerte súlycsoportját. Így másodszor állhatott a dobogó legfelső fokán.

Következő megmérettetések, május második felében, egy világkupa és a hónap végén Bécsi Nikolettnek az Olaszországi Taekwondo VB.