Szombaton bajnok lehet a Veszprém FC

Amennyiben a Veszprém FC szombaton legyőzi a Répcelakot, és a Sopron pontot veszít a Csorna otthonában, már négy fordulóval a befejezés előtt bajnoki címet ünnepelhetünk.

Az előző fordulóban a veszprémiek Novothny Soma és Boromisza Gábor góljával verték a megyei rivális Badacsonytomaj gárdáját, míg a répcelakiak szintén két góllal diadalmaskodtak a Körmend elleni kiesési rangadón. A VFC 21 forduló után 16 győzelemmel és 5 döntetlennel, 12 ponttal vezeti az NB III Bakony csoportját, míg a Répcelak a 11. helyen tanyázik, 6 győzelem mellett 4 döntetlen és 11 vereség a mérlegük. Ősszel a bakonyiak magabiztos győzelmet arattak a vendégek ellen.

A Répcelak már régóta NB III-as csapat, ebben az idényben a kiesés elől menekülnek. Biztos vagyok benne, hogy minden erejüket mozgósítani fogják ezen a mérkőzésen is, de hazai pályán, mint minden csapat ellen, győzni szeretnénk. Az előző két hazai mérkőzés döntetlennel végződött, így ezért is lenne fontos, hogy a szurkolókat egy győzelemmel örvendeztessük meg – mondta Garai Péter, a VFC ügyvezetője és középpályása.

Grósz Róbert sajnos a Tomaj ellen sérülést szenvedett, az ő játékára nagyon kevés esély van hétvégén. Finta Péternek torokgyulladása van, míg Kovács Szabolcs egy kisebb rúgást kapott a lábára, de ők várhatón játékra alkalmasak lesznek. Tatai József viszont visszatérhet az eltiltása után.

Tegnap tartották a Magyar Kupa 2. fordulójának sorsolását, ahol a Veszprém FC is érdekelt volt. A veszprémiek az Alsóörs csapatához utaznak, az összecsapásra május 12-én, szerdán 17 órai kezdettel kerül sor.