Ötödik lett a az 1. FCV

A 1. Futsal Club Veszprém 4-1-re legyőzte a második helyen álló Dunaferrt az NB I-ben, így az utolsó forduló eredményétől függetlenül megszerezte az ötödik helyet.

Az idényben utoljára játszott hazai környezetben a Veszprém, amely péntek este a második helyen álló Dunaferrel csapott össze az NB I felsőházi rájátszásában.

Újvárosi rohamokkal kezdődött a találkozó. A 3. percben Németh szabadított fel önfeláldozóan, kisvártatva aztán már nem sikerült megakadályozni a vendégeket a gólszerzésben. Horváth szöglete után Hosszú lőtt a jobbalsó sarokba (0-1).

Gyorsan felocsúdtak a veszprémiek, akik többször is eljutottak az exveszprémi Reveland kapuja elé, aki kitűnően védett. A korábbi válogatott kiválóság a 6. percben egymás után háromszor is hárítani tudott, pedig Finta egyszer már a gólvonal mögött látta a játékszert. Később Tatai és Gunther is ziccerbe került, de egyikük sem tudott túljárni a portás eszén.

Az 1. FCV már a játékrész derekánál átállt az öt a négy elleni játékra, de ez sem vezetett eredményre. Öttel a vége előtt aztán Bognár használta ki, hogy üresen maradt a Dunaferr kapuja, aki egy remek ütemű labdaszerzést követően egalizált (1-1).

Húsz másodperc sem telt el a második felvonásból, amikor egy gyönyörű támadás végén Németh lefejelt labdáját Boromisza Gábor a kapuba lőtte (2-1). Schmidmajer is hozzátette a magáét, aki többször is fontos helyzetben mentett. A hazaiak átvették a játék irányítását, a Dunaferr jobbára csak védekezett. Jött is az újabb gól: Finta passzából Boromisza Dániel volt eredményes (3-1).

Tíz perccel a vége előtt a hazaiaknak összejött az ötödik faultjuk, a rivális pedig vészkapussal támadott. A lehetőséget azonban elhibázták, Németh ugyanis a saját hatosáról az üres kapuba lőtt (4-1). A rivális a hajrában újabb rohamokat indított, de csak kapufáig jutott. A nagyszerűen védekező Madarász-csapat magabiztos sikerrel búcsúzott drukkereitől, akik vastapssal jutalmazták a produkciót.

Mivel a Nyírgyulaj a papírformának megfelelően 7-1-re kikapott a már bajnok ETO-tól, a bakonyiak az utolsó forduló eredményétől függetlenül – hétfőn a nyírségieknél vizitálnak – az ötödik helyen zárnak.

1. FC Veszprém - Dunaferr DF Renaplin FC 4-1 (1-1)

Március 15. utcai sportcsarnok, 200 néző. Vezette: Baghy (Moldván, Rábel).

Veszprém: Schmidmajer – Németh, Tar, Gunther, Boromisza D. Csere: Spandler (kapus), Finta, Tatai, Bognár, Boromisza G., László, Erdősi. Vezetőedző: Madarász János.

Dunaferr: Reveland – Hosszú, Klacsák, Horváth N., Varga Cs. Csere: Rigó (kapus), Aradi, Ivacs, Fridrich, Gorjánácz, Csányi, Szabó G. Vezetőedző: Fehér Zsolt.

Gólszerzők: Bognár (16.), Boromisza G. (21.), Boromisza D. (26.), Németh P. (34.), ill. Hosszú (3.).