"Villám"rajt a SMASH-en

Vegyes kategóriás versennyel kezdődött meg a hatodik alkalommal megrendezésre kerülő SMASH Strandröplabda Bajnokság. 20 páros, több mint 50 meccs, rendkívül szoros döntő, valamint 2 zivatar a szombati nap mérlege.

A balatonfüredi Kisfaludy strand adott otthont a SMASH strandröplabda Bajnokság első versenynapjának. Az OPEN- en a négy ötös csoportból az első kettő jutott a felsőházba, a csoport harmadikaktól lefelé a kilenctől a huszadik hely valamelyikéért küzdöttek. Meglepetés született bőven, hiszen nem jutott a legjobb nyolcba a tavalyi bajnok, Vidovity Zsófia - Ardon András, valamint a 2015-ös év férfi #balatonlegjobbja, Krankovics Tamásnak sem sikerült a legjobbak közé kerülni.

Az egyik elődöntőben két veretlen páros találkozott, de a Szalontai - Szabó kettős nem tudta megnehezíteni a az Ördög - Csepregi duó dolgát, végül simán 21:13 -as végeredménnyel sétáltak a döntőbe. A másik elődöntő kicsit szorosabban alakult, azonban az Oszlányi - Párkányi kettős, 21:17-es vereséget szenvedett, így Háfra Dominika - Szalai Tamás készülhetett a döntő összecsapásra.


Szabó Gáborék (jobbra) az elődöntőben szenvedtek először vereséget

Az első és a harmadik hely sorsáról már kettő nyert szettig tartó mérkőzés döntött. Mindkét összecsapás rendkívül színvonalas, illetve a végletekig kiélezett volt, az első helyet végül Ördög Rita - Csepregi Ádám, a harmadikat pedig Oszlányi Simon - Párkányi Adrienn szerezte meg, mindkét mérkőzés három szettes volt.

Ördög Rita - Csepregi Ádám (balra) lett a végső győztes

A nap krónikájához hozzátartozik, hogy kétszer is meg kellett szakítani a versenyt zivatart miatt, hiszen a játékosok testi épsége az első. Azonban a 2 fél órás szünet után,  gond nélkül folytatódtak a mérkőzések. Összegezve remek szezonnyitón van túl a mezőny, a remények szerint legközelebb már az időjárás is passzol majd a nyár legnépszerűbb strandsportjához.


(Nem zavarta meg a játékosokat a két esőszünet sem)

A soros forduló június 25/26-án Balatonfüreden következik, Nyílt Női, férfi, illetve vegyes és amatőr kategóriával. Jó hír az induló profiknak, hogy a SMASH már "B" kategóriás verseny, tehát az Országos Bajnokságban jóváírják az itt szerzett pontokat.

az OPEN végeredménye

 
helyezés Open SMASH Végeredmény
1. Ördög Rita - Csepregi Ádám
2. Háfra Dominika - Szalai Tamás
3. Oszlányi Simon - Párkányi Adrienn
4. Szalontai Eszter - Szabó Gábor
5. Fülöp Ádám - Schmidt Dorottya
    Szalontai Petra - Lukács Róbert
7. Némethné Lőrincz Beáta - Máté Tamás
     Eszteró Mercédesz - Marko Ronkainen
9. Farkas Anita - Oroszi Tamás
     Krankovits Tamás - Sinai Tímea
11. Vidovity Zsófia - Ardon András
      Dordzsceren Dádzsó - Szamosvári Barna
13. Szabó Valéria - Komár Gyula
       Szokol-Humay Dea - Béri Zsolt
15. Boller Anna - Hazuga Soma
       Király Eszter - Gergő Zsolt
17. Hajdara Tamás - Szalczinger Fanni
       Farkas Mihály - Csapó Anna Viktória
19. Dordzsceren Csingisz - Szelle Dóra
       Szpisják Bence - Szvath Réka