Ismét előrébb a judo rangsorban

Nyilvánosságra hozta a Magyar Judo Szövetség a 2016-ban elért eredmények alapjául szolgáló országos egyesületi rangsort.

Ez alapján klubunk, a Domonkos László Veszprém Judo Sport Egyesület a több mint 200 bejegyzett klub közül a 36. helyet foglalja el. Ez 6 helyezéssel jobb, mint az elmúlt évben, ami bizonyítja a következetes szakmai munkát, fejlődést. A 2016-os évben is naponta látogathatóak voltak edzéseink a Dózsa György Általános Iskolában a Simonyi Zsigmond Általános Iskolában, Takács Tanyán, de edzéseket tartottunk Gyulafirátóton, és Herenden is. Az évben 52 versenyen vettünk részt 87 versenyzővel: 96 arany 67 ezüst és 82 bronzérmet szereztünk.

Külföldi versenyek (Szlovénia, Ausztria, Horvátország, Szlovákia, Csehország, Olaszország, Svájc, Franciaország), országos bajnokságok, köztársaság Kupa, országos diákolimpiák, régiós bajnokságok, meghívásos versenyek szerepeltek a naptárban.

Országos bajnoki dobogós helyezéssekkel rendelkezünk, és tavaly az országos bajnoki csapatversenyben is meg tudtuk méretni magunkat.

Országos bajnokságon
Ezüstérmesek: Hajdu Balázs, Horváth Levente
Bronzérmesek: Horváth Dorottya

Országos Diákolimpia
Ezüstérmesek: Gazda Patrik, Horváth Levente
Bronzérmesek: Németh Bulcsú Botond, Lőrincze Ditta

Serdülő Európa kupa
Bronzérmes: Lőrincze Ditta

Francia Judo Kupa Párizs
Aranyérmes: Horváth Dorottya

Versenyzőink közül Lőrincze Ditta vett részt a legtöbb versenyen szám szerint 23.

A nyár folyamán 3 judo tábort szerveztünk, Nemesvámoson, a Takács tanyán két edzőtábort, egy bentlakásost és egy napközist, összesen 34 fővel, a Dózsa Iskolában pedig 28 fővel szintén napközis tábort.

Az év egyik legszínvonalasabb versenyhétvégéjét rendeztük meg a Veszprém Arénában, az országos ifjúsági bajnokság és a régiós rangsor verseny is komoly dicséretet kapott a szakmától. A két nap közel 500 versenyző látogatott Veszprém városába. A sikeres versenyrendezés eredménye lett, hogy 2017-ben ismét megkapta egyesületünk az országos ifjúsági bajnokság rendezési jogát, amit február 18-án a Veszprém Arénában tartunk. Ahogy tavaly úgy idén is másnap a régió legjobbjai versenyezhetnek az érmekért diák és serdülő korcsoportban.

Az országos bajnokság 11 órakor kezdődik, az érmes mérkőzésekre 17 órakor kerül sor.