A futsal királynői

2017. március 4-én a veszprémi Belvárosi Tornacsarnokban rendezték a Veszprém megyei U15 futsal bajnokság záró fordulóját.

A Veszprém  FC folytatta kiváló szereplését. A koncentrált, határozott játék már az első meccsen megmutatkozott, ahol a teljes torna legnagyobb arányú győzelmét aratta a Balatonfüred ellen 19:0 arányban.

Külön kiemelendő, hogy a mérkőzés hajrájában, az 5 a 4 elleni üres kapus játék eredményeként az ékként feltolt kapus, Mecséri Sára góllal örvendeztette meg edzőit. A bajnokság ezzel matematikailag is eldőlt, azonban lányaink nem álltak le. Ajkát 9:1-re, a nagy rivális VFC USE „A” csapatát 10:2-re, zárásként a VFC USE „B” csapatát 12:1-re magabiztosan verték.

Összességében kiváló teljesítményt nyújtottak a lányok, hiszen a sorozat alatt a lejátszott 16 mérkőzés mindegyikét - kétséget sem hagyva arról ki a jobb csapat - sikerült megnyerniük.


Fotó: Borbély Csilla

A bajnokság folyamán 179 gólt szereztek és csupán 15-ször kapituláltak. A gólkirálynő Csizmadia Zsófia lett 64 góllal, aki így értékelte a bajnokságot: „Nekem nagyon tetszett a torna. Szerintem remek amit alkottunk, és ami a legfontosabb, hogy örömmel játszottunk és jól éreztük magunkat. Örülök, hogy ilyen csapattársaim vannak. Nagyon jó érzés gólkirálynőnek lenni és köszönöm a lehetőséget.”

A góllövőlista 2. helyén csapattársa Csikó Noémi végzett 52 góllal, akit nyugodtan hívhatunk a torna gólpassz-királynőjének, hiszen góljai mellett legalább ennyi gólpasszal is segítette társait. Külön öröm, hogy a bajnokság alatt minden pályára lépő játékos góllal vette ki a részét a sikerből.

A bajnokság végén edzőink, Jugovits Péter vezetőedző és Kurek Zoltán kapusedző így értékeltek:

Jugovits Péter (vezetőedző): „Fantasztikus sorozaton vagyunk túl. Le a kalappal a lányok előtt, kiváló munkát végeztek ma is. Biztosra veszem, hogy ez az eredmény lendületet ad a tavaszi szezonra."

Kurek Zoltán (kapusedző): „Remek szervezésű bajnokság végére értünk. Csak szuperlatívuszokban tudok a lányokról beszélni. Az elért eredmények magukért beszélnek. Külön öröm számomra, hogy a torna alatt folyamatos fejlődést láttam Mecséri Sárán."

Veszprém FC összeállítása: Mecséri Sára - Szijártó Eszter, Vojnity Nóra, Csikó Noémi, Csizmadia Zsófia
Cserék: Sági Flóra, Ferenc Kinga, Szabó Eszter

Az 5. forduló eredményei:
Veszprém Fc – Balatonfüred 19:0
Veszprém Fc – Ajka 9:1
Veszprém Fc – VFC USE „A” 10:2
Veszprém Fc – VFC USE „B” 12:1

A bajnokság végeredménye:
1. Veszprém FC
2. VFC USE „A”
3. FC Ajka
4. VFC USE „B”
5. Balatonfüredi FC