Fontos idegenbeli győzelem

A hétközben lejátszott Magyar kupa mérkőzés után a Veszprém FC csapata a Lombard Pápa második együttese ellen lépett pályára, akiknél a mai napon hat játékos kapott szerepet az első csapat keretéből.

A mérkőzés rögtön egy veszprémi lehetőséggel kezdődött, Finta becselezte magát a tizenhatoson belülre, beadása a középen érkező Tatai mögé ment, nagy lehetőség volt a vezetés megszerzésére. A 6. percben Granát szabadrúgása veszélyesen kanyarodott a veszprémi kapu felé, de a berobbanó emberek nem tudtak a labdához férni. Két perccel később Kalcsó szögletére Fehér Kornél érkezett, de csak belecsúsztatni tudott a labdába. A 10. percben megszerezte a vezetést a Veszprém FC, a pápai védők Fintával szabálytalankodtak a kaputól mintegy 20 méterre, a játékszer mögé Kalcsó állt, aki a sorfal fölött szenzációsan tekert a jobb felső sarokba, 0-1.

A 16. percben növelhette volna előnyét a vendégcsapat, Garai, Finta, Kalcsó volt a labda útja, utóbbi beadására Soós érkezett az ötösnél, de nem sikerült elérnie a játékszert. A 26. percben Finta mintaszerű passzával Babos lépett ki középen, 16 méterről átemelte a kint álló kapust, aki elcsúszva már csak a gólvonal mögé tudta segíteni a labdát, 0-2. A találkozó 30. percében Meggyes jobb oldali szöglete levágódott a veszprémi védőkről, a pápaiak játékosa, Sipos eszmélt leghamarabb, közelről passzolt a hálóba, 1-2. Két perccel a hazai gól után kishíján sikerült egyenlítenie a Lombardnak, Granát félpályáról elvégzett szabadrúgását fejjel továbbították a kapura, de Varga nagy bravúrral tolta ki a labdát a jobb alsó sarokból. A 42. percben Szőllőskei sárga lapot érően szabálytalankodott a felezővonalnál, de mivel neki ez volt a második, a játékvezető kiállította a vendégek védőjét.

A második félidő első 15 percében a küzdelem dominált, a két tizenhatos között folyt a játék, a kapuk nem forogtak veszélyben. Az 58. percben Tatai lőhetett volna egymás után két gólt, de előbb 16 méterről leadott lövése kerülte el centikkel a kapu jobb felső sarkát, majd Kalcsó beíveléséről maradt le nemsokkal. A 62. percben az emberhátrányban játszó VFC megszerezte harmadik gólját, Tatai a félpályáról indította Fintát, lövés helyett a hosszún érkező Baboshoz passzolt, aki az üres kapuba továbbította a játékszert, 1-3. Két perccel később Garai szabálytalankodott Nebillel szemben, aki ezt nem vette jó néven, s nekifutásból ellökte Garait, a játékvezető egyből felmutatta neki a piros lapot, így egyenlő létszámban folytatták a csapatok.

A 65. percben szépíthetett volna a Lombard, de Venczel gólját a játékvezető, a partjelző intésére les címén érvénytelenítette. Sajnos azonban nem sokat kellett várni a szépítésre, Fehér hibázott óriásit a tizenhatos vonalánál, Tóth leszerelte, és a kifutó Varga lábai között a kapu közepébe passzolt, 2-3.
A 78. percben Tatai végezhetett el szabadrúgást az ellenfél tizenhatosánál, lövését a pápai kapus hatalmas bravúrral szedte ki a bal felső sarokból. A hosszabbítás második percében Miskei passzolt Czvetkóhoz, aki egy csel után, 16 méterről találta telibe a felsőlécet.

Parázs hangulatú mérkőzésen a jobb erőkből álló csapat győzőtt, a vendégek szép támadásokat vezettek, többször is csak az utolsó passzokon múlt, hogy nagyobb veszély alakuljon ki a hazai kapu előtt. A Pápa csapata rendre beívelésekkel próbálkozott, ezek olykor nagy gondot okoztak a veszprémi védőknek. A játékvezetés ismét nem állt a helyzet magaslatán, talán még a szerdai kupamérkőzésnél is rosszabb bíráskodást láthatott a publikum.

Lombard Pápa – Veszprém FC 2:3 (1:2)

Perutz Stadion, műfüves pálya 150 néző
Játékvezető: Németh Tibor
Asszisztensek: Rózsa Tamás, Pirkó Péter

Összeállítások:

Lombard Pápa: Kovács – Sipos, Mayer, Kocsis, Mészáros – Meggyes, Megyesi, Granát, Fazekas – Nebil, Venczel. Vezetőedző: Nagy Mihály

Veszprém FC: Varga T. – Szőllőskei, Fehér, Pálfi, Leitold – Garai, Soós, Kalcsó, Tatai – Finta, Babos. Vezetőedző: Orbán Tamás

Cserék: Babos helyett Czvetkó a 67. percben, Finta h. Miskei a 85., Tatai h. Weibel a 89. percben illetve Fazekas h. Tóth Zs. A 60., Mayer h. Magyar és Sipos h. Füredi a 67. percben.

Gólszerzők: Sipos 30., Tóth Zs. 68., ill. Kalcsó 10., Babos 26., 62. percben.
Sárga lapok: Granát, Megyesi, Venczel, ill. Szőllőskei.
Piros lapok: Nebil a 64. percben (törlesztés), ill. Szőllőskei a 42. percben (második sárga).
Szögletarány: 4:5