Märcz Tamás: nehéz ellenfél, de legyőzhető a görög csapat

A magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint nagyon jó csapat, de legyőzhető a görög, amellyel a 17. vizes világbajnokság elődöntőjében találkozik a hazai együttes.

Märcz Tamás a Margitszigeten az oroszok felett aratott 14-5-ös kiütéses diadalt követően tartott szerdai sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy ha csapata hasonlóképpen jól teljesít majd a csütörtöki összecsapáson is, mint tette az oroszok ellen kedden, ott lesz a vb-döntőben.

A szakvezető visszatekintve úgy vélekedett, hogy a kilencgólos siker csalóka, mert egy jó orosz csapatot sikerült legyőzni, amelyet nyomaszthatott a magyar szurkolóhad fergeteges buzdítása, amellett, hogy a hazai válogatott kitűnően játszott. Együttesét méltatva kiemelte, hogy nagyon rendben volt a csapatjáték, amellett kiemelkedő egyéni teljesítményeket is látott. Varga Dénes csapatkapitány már előre tekintett, hangsúlyozva, hogy a görögök csapatként erősek igazán. "Ők a játékot lassítják, ehhez értenek, tehát nekünk kell a tempót diktálni az elődöntős összecsapáson. Nem alhatunk bele a meccsbe!" - mondta. Hozzáfűzte, sokszor találkoztak már a vízben a görögökkel, idén nyáron is, és mindezek alapján gondolja úgy, hogy "képesek vagyunk megverni őket".


MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Derűlátó Erdélyi Balázs is, aki szerint az ellenfélnek akad pár jó játékosa, ők külön figyelmet érdemelnek, de mindenképpen magyar győzelemre számít. "Az elmúlt években sokszor meccseltünk velük, s ebből rendre mi jöttünk ki jobban" - jelentette ki.

Török Béla arról beszélt, örömmel tölti el, hogy a legjobb négy közé jutottak, s úgy nyilatkozott, hogy számára az "uszodai hangulat kifogástalan, nagyon nagy élmény". Szerinte is verhető csapat a görög, de arra is felhívta a figyelmet, hogy "szemben az oroszokkal, őket nem fogja lenyomni a szigeti közönség, tele vannak önbizalommal".

Mezei Tamás leszögezte: ő maga feltétlenül döntőt szeretne játszani a hazai világbajnokságon.

" A görögöknek meg kell mutatnunk, hogy mi vagyunk a jobbak, nem számítok tőlük meglepetésre." - fogalmazott.

A Magyarország-Görögország elődöntőt csütörtökön 20.30 órától rendezik.