Legyőzte a Győrt a Ferencváros

A címvédő Győri Audi ETO KC nagy csatában 27-25-re kikapott a Ferencváros otthonában a női kézilabda NB I keddi rangadóján.

A győriek közül Tomori Zsuzsanna, Jana Knedlikova, Anne Mette Hansen és Cornelia Nycke Groot is sérülés miatt hiányzott. Ennek ellenére a címvédő kezdte jobban a találkozót, határozott védekezésének és jó helyzetkihasználásának köszönhetően ellépett ellenfelétől. Az első ferencvárosi gól 1-4-es állásnál a 7. percben született, majd még egyet hozzátett előnyéhez a Győr, így Elek Gábor, a zöld-fehérek szakvezetője 8 perc elteltével időt kért. A taktikai szünet után néhány hétméteres kihasználásának, illetve Bíró Blanka védéseinek köszönhetően zárkózni tudott a Ferencváros, sőt, a játékrész felére egyenlített is (6-6). Ebben az időszakban mindkét fél sok hibával játszott, volt olyan időszak, hogy több mint négy percig nem született gól. Öt perccel a szünet előtt először volt az előny a hazaiaknál (10-9), ám pihenni egyenlő állásnál mehettek a csapatok.


MTI Fotó: Czagány Balázs

A fordulást követően a zöld-fehérek hagyták állva ellenfelüket, s 15-12-nél időkérésre kényszerítették Ambros Martínt, sőt, ezután növelték is előnyüket (18-13). A győriek azonban fokozatosan javultak fel újra, a csereként beállt Kari Aalvik Grimbsbö hárításai segítették a védekezést, és elöl is hatékonyabb tudott lenni a Bajnokok Ligája-győztes, így hét perccel a végső dudaszó előtt egyenlített (21-21). A végjátékot azonban jobban bírta a hazai együttes, s végül nagy csatában két góllal diadalmaskodott.

A Ferencváros-Győr rangadók eredményének azért is van kiemelt jelentősége, mert az NB I-ben nincs rájátszás, az alapszakasz után hirdetnek végeredményt.

FTC-Rail Cargo Hungaria - Győri Audi ETO KC 27-25 (11-11)

A legeredményesebb játékosok: Kovacsics, Pena 8-8, Háfra 3, illetve Amorim 5, Mörk, Görbicz, Oftedal, Puhalák 4-4