Már csak a Veszprém veretlen

A címvédő Telekom Veszprém 14 góllal győzött a Balatonfüred otthonában a férfi kézilabda NB I keddi játéknapján.

A találkozó előtt már csak ez a két csapat volt veretlen a mezőnyben, de a veszprémiek a vártnál is magabiztosabban őrizték meg szászázalékos mérlegüket. A mezőny legeredményesebb játékosa a vendégek macedón balszélsője, Dejan Manaszkov volt kilenc góllal.


Fotó: Vörös Dávid

A MOL-Pick Szeged tíz találattal nyert Komlón. A házigazda baranyaiak montenegrói válogatott balszélsője, Igor Markovic ugyancsak kilenc alkalommal volt eredményes.

Mérkőzéstükör (forrás: handballveszprem.hu)

Ljubomir Vranjes: Elégedett vagyok a mai mérkőzéssel, örülök a győzelemnek. Több változtatást is kipróbáltunk néhány pozícióban, amelynek köszönhetően sokszor olyan felállásban játszottunk, amilyenben nem szoktuk. Jól működött a védekezésünk, amelynek köszönhetően sokat tudtunk futni. Ez utóbbit hiányoltam a korábbi meccseinken. Mirko jól védett, elől pedig sok indításgólt szereztünk. Sajnos voltak könnyelmű hibáink is, ugyanakkor nem lehet hatvan percet hiba nélkül lejátszani. Összességében elégedett vagyok a mai találkozóval. Mostantól a hétvégi mérkőzésre készülünk. Sok sikert kívánok a Balatonfürednek a következő találkozóikhoz.

Győri Mátyás: Ez a mérkőzés nagyon fontos volt a számomra, hiszen 4 évet töltöttem itt. Ez volt az első alkalom, hogy nem füredi mezben játszottam ebben a csarnokban. Gratulálok a Fürednek, hajtós pörgős meccs volt ez a mai. Jól védekeztünk és sok könnyű indításgólt szerezünk. Remélem, hogy a következő meccseinken is sok hasonló találatot szerzünk, hiszen az nagyban megkönnyítené a dolgunkat.

Csoknyai István: Természetesen mi nem örültünk a Veszprém jó kapusteljesítményének és a könnyű góljaiknak. Azok a játékosaink, akik az elmúlt meccseinken a sikerkovácsaink voltak, ma fáradtabbak voltak, alulteljesítettek. Ugyanakkor örülök a fiatalok helytállásának. Most egy hasonlóan nehéz meccs vár ránk a Szeged, utána pedig ismét remélem, hogy folytatjuk pontok gyűjtését.

Horváth László: Rengeteg szép élménnyel gazdagodtam, nagy öröm egy ilyen Veszprém ellen játszani. Tompák és fáradtak voltunk ma. Szombaton parázs meccset játszottunk Egerben, ahonnét Nándi sajnálatos sérülése miatt később tudtunk csak elindulni, és így keveset pihentünk. A hétfői edzésen ennek nyoma is volt, és sajnos a mai találkozón is. Örülök, hogy sok játéklehetőséget kaptam. Előre tekintünk, meglátjuk, hogy mi lesz majd a Szeged elleni mérkőzésen.

Balatonfüredi KSE - Telekom Veszprém 25: 39 (11:18)

Balatonfüred,. vezette: Bíró, Kiss O.

Balatonfüred: Bősz Dániel - Hornyák Péter 5/3, Stanislav Kasparek, Németh Balázs, Petar Topic 1, Yuri Semenov 4, Bóka Bendegúz 4, csere: Andó Adrián (kapus), Gerdán Tibor, Déber Bence, Varsandán Milán 2/2, Artur Karvatski, Debreczeni Dávid 1, Kemény László 1, Máthé Dominik 5, Horváth László 2
Vezetőedző: Csoknyai István

Veszprém: Mirko Alilovic - Gasper Marguc 7, Ancsin Gábor 5, Schuch Timuzsin, Ligetvári Patrik 2, Iman Jamali 5, Dejan Manaskov 9, csere: Kent Robin Tonnesen 1, Andreas Nilsson 3, William Accambray 1, Mirsad Terzic, Blaz Blagotinsek 2, Renato Sulic 1, Győri Mátyás 3
Vezetőedző: Ljubomir Vranjes

Hétméteresek: 7/5, illetve 1/0
Kiállítások: 12 perc, illetve 10 perc