Győzelme ellenére kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém házigazdaként 34-29-re legyőzte a dán Skjern HB csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája rájátszásának első fordulójában, a negyeddöntőbe jutásért rendezett párharc szombati visszavágóján, de 61-59-es összesítéssel kiesett.

Hazai részről Nagy László, Győri Mátyás, William Accambray és Cristian Ugalde is kihagyta az európai szövetség által a hét rangadójának választott mérkőzést, ott volt viszont a keretben Schuch Timuzsin, aki legutóbb február elején játszott BL-meccset.

Két gyors góllal kezdett az előző idényben BL-bronzérmes Veszprém, de a vendégek igyekeztek megtörni ellenfelük lendületét, és csakhamar egyenlítettek. Kapusuk, az első meccsen parádésan védő Emil Nielsen ezúttal is jól teljesített, ennek is köszönhették, hogy tartani tudták a számukra tökéletes, döntetlen körüli eredményt (7-7).

A veszprémiek rendkívüli elszántsággal küzdöttek, és Gasper Maguc, illetve Momir Ilic góljaival először a 17. percben sikerült ellépniük (10-7). Elkapta a fonalat a házigazda, amely ebben az időszakban hatékonyan támadott, Mikler Roland több fontos védést is bemutatott, ám Jesper Konradsson két gólja után Ljubomir Vranjes vezetőedző időt kért (13-11).


Képgaléria a cikk végén

A hajrában a Skjern kétszer is támadhatott az egyenlítésért, de nem járt sikerrel, sőt Petar Nenadic két találatával a Veszprém a szünet előtt ismét meglépett (16-13).

A higgadtan játszó dánoknak mindig volt válaszuk a magyar csapat góljaira, 18-14 után is visszakapaszkodtak, ezért a kedvenceiket addig hangosan, lelkesen buzdító szurkolók egy része a második félidő felénél fütyülni kezdett.

A vendégcsapatba beállt az Orosháza és a Gyöngyös korábbi kapusa, a szerb Tibor Ivanisevic, aki védéseivel egyenlítéshez segítette csapatát (24-24).

Az 51. percben ismét hárommal vezettek a hazaiak, de ekkor sem tudták tovább növelni a különbséget. Bár a hajrában sem adták fel a küzdelmet, Nenadic ismét kétszer volt eredményes (32-28), a párharc megfordítására nem volt esélyük.

A Skjern legeredményesebb játékosa Anders Eggert Magnussen volt, aki mind a hét lövését gólra váltotta.

A veszprémi csapat csaknem 36 év alatt csak egyszer tudott továbbjutni a mostanihoz hasonló hátrányból: 1986-ban a Dimitrov Szófia elleni BEK-párharcban nyolcgólos vereség után fordítottak.

Legutóbb 2012-ben fordult elő, hogy egyetlen magyar csapat sem volt a nyolc között a BL-ben, mivel a Szeged nem jutott tovább a csoportkörből, a Veszprémet pedig a spanyol Ademar León búcsúztatta az egyenes kieséses szakasz első párharcában. A veszprémiek azóta mindig eljutottak legalább a negyeddöntőig, sőt a legutóbbi négy szezonban az elődöntőig is.

A szegediek ugyancsak hétgólos hátrányból kezdik a vasárnapi visszavágót a német THW Kiel együttesével szemben.

mérkőéstükör (forrás: handballveszprem.hu)

Ljubomir Vranjes: Gratulálok a Skjernnek a nyolcaddöntőbe jutáshoz. Nagyon szomorú vagyok, mérges és csalódott. Nem lehet szavakba önteni, amit most érzek. Azt gondolom, hogy jó meccset játszottunk, de nyomás alatt voltunk, és próbáltunk kockázatot vállalni. A probléma a kinti mérkőzés végeredménye volt. Mindenki tudja, hogy mi történt ott, és a mai meccset is látta mindenki. Mindent megpróbáltunk, hogy ledolgozzuk a hétgólos hátrányt, de nem sikerült. Én vagyok az edző, én vagyok a felelős ezért. Az én hibám, hogy nem jutottunk be a következő körbe, vállalom. De nem adom fel. Harcolni fogok a következő mérkőzéseken. Sajnálom, hogy vége a Bajnokok Ligájának számunkra, ez nem méltó a Veszprémhez.

Schuch Timuzsin: Gratulálok a Skjernnek. Nagyon nehéz bármit is mondani, csalódottak vagyunk. Az első mérkőzés volt az, amellyel komoly problémák voltak, ezért ma nagy volt rajtunk nyomás. A meccs alatt előfordult, hogy sikerült 4-5 gólos vezetést is kiharcolnunk, de utána hibákat vétettünk. A végén az 5-1-es és a 4-2-es védekezést is megpróbáltuk, kockáztattunk. Most padlón vagyunk, de a sportnak az a szépsége, hogy újra fel lehet állni, és tovább küzdeni és harcolni a céljainkért. Köszönjük a Szurkolóunknak, hogy támogattak minket ebben a nehéz helyzetben. Fantasztikusak voltak, sajnáljuk, hogy nem sikerült.

Ole Norgaard: Köszönjük a remek vendéglátást Magyarországnak. Remek közönségük van. Meglepetés számunkra is, hogy egy olyan csapatot, mint a Veszprém, ki tudtunk ütni a versenyből. Nagyon jó együttesről van szó, akik ma is a lehető legmagasabb szinten teljesített. Legmélyebb álmainkban gondoltunk csak erre a pillanatra. Otthon a valaha volt legjobb találkozónkat játszottuk. Hétgólos előnnyel érkeztünk, és ezt meg tudtuk tartani. Büszke vagyok a csapatomra, és arra, hogy továbbjutottunk.

Olsson Markus: Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk. Igyekeztünk minél kevesebb hibával játszani, valamint a kapusunk tudott párat védeni a vége felé. Még mindig az adrenalin hatása alatt állok, így csak annyit tudok mondani, hogy nagyon boldog vagyok, és nagyon örülök a továbbjutásnak.

Eredmény, Férfi Bajnokok Ligája, a negyeddöntőbe jutásért,
visszavágó:Telekom Veszprém-Skjern HB (dán) 34-29 (16-13)

A Veszprém gólszerzői: Nenadic 9, Manaszkov 6, Tönnesen 5, Marguc 4, Ilic 3, Gajic, Blagotinsek 2-2, Sulic, Nilsson, Lékai 1-1
Továbbjutott: a Skjern 61-59-es összesítéssel.

7

Képgaléria