Mountain Bike Olimpiai Cross Magyar Bajnokságon bizonyítottak a veszprémi fiatalok

2 bajnoki cím, 3 ezüst és 1 bronz a jutalma a kőkemény edzésmunkának, ezzel a VKE-NELSON Pepperl+Fuchs Team a második legeredményesebb csapat lett az országos bajnokságon a mountain bike olimpiai számában.


Dolezsai Balázs (Fotók: Bak Ferenc)

Sopronban rendezték a 2018. évi XCO azaz Olimpiai Cross országos bajnokságot, az ország legnehezebb terepén. Mivel a pálya rengeteg technikai tudást igénylő, sziklakertekkel tarkított gyors lejtőket és nagyon sok hosszú és nyújtott emelkedőt tartalmazott, így több meglepetés is született.

A 14 bajnoki mezt, 11 különböző csapat versenyzője ölthette magára, ami külön felértékeli a teljesítményünket – értékelt Bokros Manassé vezető edző. Fizikailag és technikailag nagyon erősek vagyunk, de egy-két fiatal bringásnál a versenyrutin még hiányzik, amivel oda lehet érni a dobogóra. Kevés megmérettetés van itthon, a külföldi versenyzéshez pedig még több erőforrásra van szükségünk, de edzeni is külföldre kell járnunk, hiszen nálunk például nincsenek olyan pályák, ahol a lejtőzést (down hill) tudjuk gyakorolni. Összességében nagyon elégedett vagyok, hiszen ha csak az utánpótlást nézzük, mi vagyunk a legjobbak és volt olyan dobogó, aminek mindhárom fokán a mi lányaink álltak! – folytatta az értékelést a veszprémiek vezető edzője.


Baranyi Áron és Bokros Csenge

Bokros Csenge (WU17) és Baranyi Áron (U17) bajnoki címe mellett ezüstérmet szerzett Tóth-Almási Borbála (WU15) Kiss Kata (WU17) és Fülöp Ádám (U19) valamint a csapat bronzérmét Trócsányi Laura (WU17) nyerte.

A válogatott kerettagok közül az U17-es Bokros Csenge és Baranyi Áron az Európa Bajnokságra, míg a junior Fülöp Ádám a Világbajnokságra készül. Addig is a veszprémi BMX OB és az eplényi Down Hill OB vár a versenyzőkre.


Baranyi Áron