Drámai továbbjutás - ZTE II - Veszprém FC 4-4 (2-1), büntetőkkel 4-5

A Magyar Kupa harmadik fordulójába jutott a Veszprém FC, miután drámai mérkőzésen, tizenegyesekkel búcsúztatta a ZTE második együttesét.

A Magyar Kupa 2. fordulójában a másodosztály újonca, a Veszprém FC, a friss NB3-as ZTE második együttesével találkozott a zalai megyeszékhelyen. A fordulatokban bővelkedő összecsapáson a bakonyiak szereztek vezetést Tatai révén, de a hazaiak még a szünet előtt megfordították a mérkőzést. A második játékrészben kétszer is kétgólos előnyre tett szert a ZTE, de hősies küzdelemben 4:4-re felzárkózott a VFC, így következhetett a hosszabítás.

A ráadásban csak távoli lövésekkel próbálkoztak a játékosok, de igazi helyzet egyik kapu előtt sem alakult ki. A tizenegyespárbajban is többször fordult a kocka, de végül a veszprémi csapat örülhetett, így ők várhatják a 3. forduló sorsolását.

A gólok krónikája:

22. perc: Tatai szöktette a jobb oldalon Szöllőskeit, aki visszapaszolt a második hullámban felérő társhoz. A támadó higgadtan belsőzte a játékszert a védők és a hazai kapus lábai között a hálóba (0-1).
36. perc: baloldali beadást a hazaiak csatára, Vittman vett át a 16-oson belül, és a „megszelídített” labdát a hosszúba lőtte (1-1).
42. perc: az alapvonalról középre adott labdát Turcsik passzolta a kapuba, kialakítva a félidei állást (2-1).

64. perc: a zalaiak középpályásához, Delichez került a játékszer, aki baloldalról kiszorított helyzetből bombaerősen lőtt a hosszúba (3-1).
72.. perc: Czvetkó az alapvonalról centerezett, majd az érkező Kalcsó a védők között a kapuba lőtt (3-2).
76. perc: egy magasan ívelt labda Leitold kezét érte. A megítélt büntetőt Ivancsics biztosan értékesítette (4-2).
82. perc: Tatai lépett ki egyedül a középpályán és nagyszerűen ugratta ki Nagy Károlyt, aki maga elé tette a labdát és bombagólt lőtt a hosszú felsőbe (4-3).
87. perc: Czvetkó ugratta ki Tatait, aki a kapust kicselezve az ötös vonalán még két védőt bolondított meg, majd Kalcsó elé passzolt, aki az üres kapuba lőtt (4-4).

Büntetők:
Kollár kapufa, Bogunovic 1-0, Sánta 1-1, Keszei - Kádár véd, Leitold 1-2, Ivancsics 2-2, Nagy K. 2-3, Delic 3-3, Tatai 3-4, Sipos (kapus) 4-4, Czvetkó 4-5, Panikvar kapufa

mérkőzéstükör

Balázs Zsolt, ZTE edzője: – A védelmünk nem úgy működött, ahogy kellett volna. Értékes meccset játszottunk.

Orbán Tamás, VFC edzője: – Nagyiramú meccset játszottunk a rutinos, NB I-es játékosokkal teletűzdelt csapat ellen, amely jól szolgálta a felkészülésünket.

ZTE FC II.–Veszprém FC 4-4 (2-1), tizenegyesekkel: 4-5

Zalaegerszeg, 200 néző. Vezette: Kovács Zsolt.

Zalaegerszeg II: Sipos – Turcsik, Bogunovic, Panikvar, Kocsis – Keszei, Major, Delic, Ivancsics – Illés, Vittman. Edző: Balázs Zsolt.

Veszprém: Kádár – Grósz, Fehér, Kollár, Leitold – Hudec, Szöllőskei, Sánta, Tatai – Finta, Karakai. Edző: Orbán Tamás.

Csere: Finta helyett Nagy K, Karakai helyett Czvetkó, Szöllőskei helyett Kalcsó, illetve Major helyett Kósik, Turcsik helyett Tróbert.

Gólszerzők: Wittmann, Turcsik, Delic, Ivancsics (11-es), illetve Kalcsó (2), Tatai, Nagy K.

HAJRÁVESZPRÉM.HU | Reklámozd a saját oldaladat is