Hozta az elvárhatót a Veszprém

Visszavágott múlt heti vereségéért a Telekom Veszprém, és bár többször is járt a tízes különbség kialakításának határán, végül a közönség kilencgólos győzelemnek tapsolhatott.

A hazaiak keretéből ezúttal René Toft Hansen és Gasper Marguc maradt ki taktikai okok miatt. A lelátón a legfanatikusabb veszprémi szurkolók szektora a kezdés pillanatában teljesen üres volt, így tüntettek kedvenc csapatuk gyenge szereplése miatt, de néhány perc elteltével elfoglalták helyüket.

Pontos, erős lövéseiknek, és Sterbik Árpád bravúrjainak köszönhetően remekül kezdtek a házigazdák (5-1), ezt követően pedig kettesével szerezték a gólokat a csapatok.


Képgaléria a cikk végén

A veszprémiek a mostani szezonban szinte minden szoros mérkőzésen, mindkét félidőben nagyjából húsz perc után elfáradtak fejben és fizikailag egyaránt, most azonban kitartott a kezdeti lendületük. A vendégek vezetőedzője a 24. percben már másodszor kért időt, csapata Valter Chrintz eredményessége ellenére hétgólos hátrányban volt, amiből a szünetig csak egyet tudott ledolgozni.

A második felvonás elején Kent Robin Tönnesen góljaival tovább növelte a különbséget a hazai együttes (25-16), majd a folytatásban felváltva születtek a találatok. A magyar csapat játékosai ezúttal végig bírták a mérkőzést, amit ilyen különbséggel is megérdemelten nyertek meg.

Az A csoportban sereghajtó Kristianstad legeredményesebb játékosa Valter Chrintz volt nyolc góllal.

Mérkőzéstükör

David Davis: Ez a hónap nem volt könnyű senkinek, aki itt dolgozik, de ez a győzelem olyan volt számunkra, mint egy tábla csokoládé. Nekem ez a mérkőzés mindent vagy semmit volt, tudtam, hogy tudunk jobban játszani. A Kristianstad ellen nem könnyű pályára lépni, mert bár fiatalok, de nagy tehetségek. Ma már csak ki szeretném élvezném a győzelem édességét, de holnap újra dolgozunk és kezdjük a felkészülést a Rhein-Neckar Löwen ellen. Bízom benne, hogy a mai mérkőzés az első lépés volt a siker útján.

Sterbik Árpád: Az utolsó három évben sok fontos mérkőzést játszottam a Kristianstad ellen, nem lehetett tudni, hol nehezebb nyerni, otthon vagy idegenben. Tudtam, mikor odautaztunk, hogy nehéz mérkőzés áll előttünk, jó csapat, jó az edzőjük és sok nagy gárda vérzett már el ellenük. Örülök a mai győzelmünket, mert mind hozáállásban, mind játékban is azt nyújtottuk, amit szerettünk volna. Volt pár hibánk, de remélem, ezen az úton tudunk tovább haladni.

Ola Lindgren: Ma egyértelműen a Veszprém volt a jobb csapat. Sok problémánk volt a védekezésben, a Telekom mindig meg is találta réseket. Az egyetlen esélyünk a gyors gólszerzés volt, így nyomás alá helyezni az ellenfelet. Ma nagyon erős volt az ellenfelünk, de keményen dolgozunk ezzel a fiatal csapattal, ez egy remek tapasztalat volt.

Valter Chrintz: Jobban játszott ma a Veszprém, mint múlt héten. Sok hibánk volt védekezésben, nagy réseket hagytunk az ellenfélnek. Elégedett vagyok a mai játékommal, de sajnos nyerni nem sikerült. A 28 szerzett gól viszont ebben a környezetben kifejezetten jónak mondható.

TELEKOM VESZPRÉM - IFK KRISTIANSTAD 36:27 (20:14)

Veszprém, 5000 néző, vezette: Amar Konjicanin, Dino Konjicanin (bosnyákok)

Veszprém: Sterbik Árpád - Dragan Gajic 2, Kent Robin Tönnesen 8, Lékai Máté 1, Blaz Blagotinsek 1, Borut Mackovsek 3, Manuel Strlek 3, csere: Mikler Roland (kapus), Dejan Manaskov 3, Andreas Nilsson 4, Nagy László 1, Mirsad Terzic, Petar Nenadic 5, Kentin Mahé 4/4, Iman Jamali 1
Vezetőedző: David Davis

Kristianstad: Richard Carl Johan Kappelin - Valter Chrintz 8/3, Stig Tire Moen Nilsen 5, Arnar Freyr Arnarsson 4, Phillip Henningsson 1, Olafor Andreas Gudmundson 4, Alfred Ehn 3, csere: Leo Larsson (kapus), Emil Hansson, Adam Nyfjall, Marc Canellas, Anton Hallen 1, Teitur Örn Einarsson 1/1
Vezetőedző: Ola Lindgren

Kiállítások: 12 ill. 6 perc
Hétméteresek: 4/4 ill. 5/4

7

Képgaléria