Pokolból a mennybe?

A kapusveterán Sterbik Árpád idén se kötne fogadást a BL befutójára

Tavaly ilyenkor, amikor Sterbik Árpád még a 2017-es BL-győztes Vardar Szkopje kapusa volt, és címvédőként készült az újabb kölni megmérettetésre, a Final Four sorsolása után csak annyit mondott, hogy valószínűleg francia csapat lesz a befutó. Bejött a jóslata, a döntőt a Montpellier nyerte, a Nantes lett az ezüstérmes, a PSG pedig a harmadik, a macedón bajnoknak be kellett érnie a negyedik hellyel. 

„Fogadást idén kisebb összegben sem kötnék a Bajnokok Ligája döntőjének kimenetelére, noha azt is mondhatnám, hogy egész éves kiegyensúlyozott teljesítményének köszönhetően a Barca Lassa látszik a döntő favoritjának – nyilatkozta a kölni sorsolás után az idén negyvenedik életévét betöltő kapusveterán az SzPress Hírszolgálatnak. – Ha úgy vesszük, ennek éppen az ellenkezője igaz ránk, és a velünk összesorsolt Kielcére, hiszen mindkét együttes megjárta a poklok mélyét a Köln felé vezető úton, és bizony volt úgy is, hogy a remények már veszni látszottak. Mindkét csapat büszke lehet arra, hogy sikerült kihomorítania, és bravúrokat bemutatva került be Európa legjobb négy csapata közé. A mi helyzetünk annyival volt nehezebb, hogy nálunk edzőváltás is lezajlott, de abból is jól jöttünk ki” – hangsúlyozta Sterbik.

Az idei négyes döntő egyik érdekessége, hogy mind a négy résztvevőnek spanyol a mestere, miként az is, hogy két együttes jelenlegi edzője is dolgozott már Magyarországon. Talant Dujsebajev egy ideig a magyar válogatottat irányította, a még csak 39 esztendős Roberto Garcia Parrondo pedig nem kis meglepetésre budakalászi posztját elhagyva kötött ki Szkopjéban.

„A spanyol edzők a szakma nagymesterei, és mivel kivétel nélkül kreatív tudással is rendelkeznek, biztosra lehet venni, hogy jól felkészítik majd a csapatukat az első kölni ellenfelükből. Sokkal nehezebb lesz a dolguk a Final Four második napján, amikor csak az elődöntőben látottakból okulva adhatnak tanácsokat a játékosaiknak.”
Azzal kapcsolatban, hogy az idei négyes döntő szereplőgárdája egytől egyig azokból a csapatokból állt össze, amelyekkel a Telekom Veszprém a csoportjában már szembekerült –a kialakult sorrend szerint az első helyen végzett Barca Lassa együttesével, a Vardarral és a Kielcével - Sterbik Árpád csak annyit mondott, hogy ennek lehet jó és rossz következménye, de inkább jó. Annak viszont egyáltalán nem örül, hogy egy héttel a Final Four előtt a Szegeddel is össze kell csapniuk, hogy megküzdjenek a magyar bajnoki cím visszahódításáért.

Szalay Péter
SzPress Sporthírszolgálat
https://www.facebook.com/sporthirszolgalat/