Négy győri játékos az álomcsapatban

A hétvégi, budapesti négyes döntőre címvédőként készülő Győri Audi ETO KC csapatából négy játékos került be a női kézilabda Bajnokok Ligája pénteken kihirdetett álomcsapatába.

A dán Anne Mette Hansen a balátlövők, a norvég Stine Oftedal az irányítók, a román Crina Pintea a beállók, a brazil Eduarda Amorim pedig a védőjátékosok között végzett az élen. Az európai szövetség (EHF) voksolásán a legjobb fiatal játékosnak Háfra Noémit, a Ferencváros jobbátlövőjét választották.

Az EHF hatodik alkalommal megrendezett szavazásán öt héten át ötven jelöltből választhattak a szurkolók, akik közül végül 26 071-an vettek részt a voksoláson.

A budapesti négyes döntő első napján, a szombati elődöntőben a győriek a norvég Vipers Kristiansand csapatával találkoznak, a másik ágon az orosz Rosztov-Don és a francia Metz HB mérkőzik egymással.

anne_mette
MTI/Krizsán Csaba

A legtöbb szavazatot - több mint tízezret - Anne Mette Hansen kapta, a Győr és a Vipers kapusa, Amandine Leynaud és Katrine Lunde között pedig mindössze 81 voks döntött.

A szavazás történetében először nem Ambros Martín lett a legjobb vezetőedző - aki az ETO-val négyszer nyert BL-t, most pedig a Rosztov-Dont irányítja -, hanem Emmanuel Mayonnade, a Metz trénere.

A női BL álomcsapata:
kapus: Katrine Lunde (Vipers Kristiansand) 6206 szavazat
balszélső: Manon Houette (Metz HB) 8693
balátlövő: Anne Mette Hansen (Győri Audi ETO KC) 10 787
irányító: Stine Oftedal (Győri Audi ETO KC) 7667
beálló: Crina Pintea (Győri Audi ETO KC) 9121

jobbátlövő: Anna Vjahirjeva (Rosztov-Don) 7568
jobbszélső: Jovanka Radicevic (CSM Bucuresti) 8017
a legjobb védőjátékos: Eduarda Amorim (Győri Audi ETO KC) 9936
a legjobb fiatal játékos: Háfra Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria) 6706
a legjobb vezetőedző: Emmanuel Mayonnade (Metz HB) 5816