Tűnőben a döntős álmok

A vendég Haladás – Dróth vezetésével – telt ház előtt aratott kiütéses győzelmet a Veszprém felett a futsal NB I középszakaszának csúcsrangadóján.

Történelmi siker küszöbén állt a veszprémi futsalcsapat, amely hétfő este annak tudatában látta vendégül a Haladást, hogy győzelme esetén – az utolsó forduló eredményeitől függetlenül – bajnoki döntőt vívhat az NB I-ben. Ahogyan arra előzetesen számtani lehetett, a hatalmas tétnek köszönhetően meg is telt a Március 15. utcai sportcsarnok, ahol kiváló hangulat fogadta a két gárdát.

IMG_4533
Képgaléria a cikk végén

A pazar atmoszféra a játékra is rányomta bélyegét: jó iramban vette kezdetét a csúcsrangadó. Vendég oldalon Dróth veszélyeztetett, de a lövése elkerülte a kaput. A mieinknél pedig Dávid távoli löketét ölelte magához könnyedén Sásdi kapus. Az első igazán nagy lehetőség aztán a szombathelyiek előtt adódott, Melo bombáját Schmidmajer tolta a kapufára.

Szinte tapintani lehetett a feszültséget a pályán, egy-egy keményebb „belépő” után többször is kakaskodtak a felek. Farkas játékvezető sárga lapokkal próbálta féken tartani az indulatokat. A 7. percben a vendégek végezhettek el szabadrúgást nagyjából tizenhat méterről, amit Dróth hatalmas erővel a hálóba vágott (0-1).

IMG_4588

Szinte azonnal egyenlíthetett volna a házigazda, ám Tatai kísérletét Sásdi kiütötte a léc alól. A játékrész derekánál újabb távoli szabadrúgást végezhetett el Dróth, aki ez alkalommal már fölé durrantott.

A 12. minutumban alakult ki az addigi legveszélyesebb hazai lehetőség. Gyurcsányi találta magát szemben a hatoson belül Sásdival, aki lövés helyett emelt, de a labda a kapu fölé szállt.

IMG_4670

Rendkívül szervezetten védekeztek a vasiak, akik a támadásban is nagyszerűen összpontosítottak. Komáromi előbb még tisztázott a gólvonalról, a második hullámban érkező Dróth azonban a hálóba bombázott (0-2).

Hárommal a vége előtt Tatai fordult le a védőjéről, de Sásdi ki tudta spárgázni a labdát. Az utolsó percben Samul Sanchez vezethette Schmidmajerre a játékszert, aki szerencsére résen volt.

IMG_4675

Három perc telt el a második felvonásból, amikor Dávid lőhetett szabadrúgást ígéretes helyről, aki sajnos alaposan célt tévesztett. A Veszprém töretlenül ment előre, s mindent elkövetett, hogy csökkentse hátrányát, de sajnos továbbra sem sikerült feltörnie a szombathelyi reteszt.

Az összecsapás háromnegyedénél Simics adott „forintos” labdát a hosszú oldalon helyezkedő Samuel Sancheznek, aki könnyed mozdulattal a hálóba is lőtt (0-3).

IMG_4721

A bakonyiaknak innentől muszáj volt kockáztatniuk, ezért öt a négy elleni játékra váltottak. Nagy lehetőségét sajnos így sem sikerült kidolgozni, a 33. percben Komáromi löketét is kiütötte Sásdi.

A Haladás várta, hogy mikor hibázik vendéglátója, ami öttel a vége előtt be is következett. Simics pedig az üres hálóba helyezett. A Madarász-csapat immáron a szépítésért küzdött, de ez sem jött össze. Ehelyett az utolsó percben Samuel Sanchez adta meg a kegyelemdöfést a mieinknek egy újabb üres kapus találattal (0-5).

IMG_4743

Az 1. FCV így már csak akkor játszhat bajnoki döntőt, ha az utolsó körben idegenben a legyőzi a Nyírgyulajt, a Haladás pedig hazai pályán kikap az Aramistól. Valljuk be: ennek a forgatókönyvnek kevés az esélye. Jóval valószínűbb, hogy a mieink a bronzérmert csatázhatnak, tehát továbbra is elérhetik az idény elején kitűzött céljukat.

Mérkőzéstükör:
Madarász János: – Ez nem a mi napunk volt. Bármihez nyúltunk, fordítva sült el. Rúgott gól nélkül pedig nem lehet nyerni. A fiúknak mégis azt mondtam a lefújást követően, hogy bátran tükörbe nézhetnek. Mostantól az a legfontosabb feladatom, hogy elhitessem a fiúkkal, a bronzérem sem kudarc.
Sziffer András: – Taktikus játékkal megérdemelten nyertünk. Nagyon közel kerültünk a döntőhöz, de nem elégszünk meg ezzel, szeretnénk majd borsot törni a Berettyóújfalu orra alá. Az első gól megnyugtatott minket, Dróth Zoli klasszisa a mai találkozón is döntőnek bizonyult.

Futsal NB I, „B” csoport, 9. forduló:
1. FC Veszprém–Haladás VSE 0-5 (0-2)
Március 15. utcai sportcsarnok, 1500 néző. Vezette: Farkas (Futó, Apkó).
Veszprém: Schmidmajer – Tatai, Márkus, Komáromi, Bencsik R. Csere: Spandler, Simon (kapusok), Tar, Dávid, Gyurcsányi, Boromisza D., Bognár P., Bencsik Ádám. Vezetőedző: Madarász János.
Haladás: Sásdi – Horváth P., Simics, Dróth, Vas. Csere: Gyimesi, Alasztics, Horváth B. (kapusok), Melo, Samuel Sanchez, Hajmási, Pocaia, Vatamaniuc-Bartha, Vidák. Vezetőedző: Sziffer András.
Gólszerzők: Dróth (7., 14.), Samuel Sanchez (30., 40.), Simics (35.).

Képgaléria