Veszprémi serdülő siker a fiúk négyes döntőjében

Az utolsó percig kiélezett csatában nyerte a Telekom Veszprém a fiú serdülő kézilabda-bajnokság döntőjét.

Ahogyan a lányok között, úgy a fiúk mezőnyében is már csak két csapatnak volt esélye bajnoki aranyérmet nyerni a korosztályos kézilabda-bajnokság szigetszentmiklósi Final Fourján. Az aranycsatákat az egyaránt a Nyugati csoportból bejutó NEKA és Telekom Veszprém együttesei játszották.

A serdülőfináléban óriási küzdelemben dőlt el az elsőség. A két kiválóan védekező együttes harcos összecsapásán szinte végig fej-fej mellett haladtak a felek. A hajrá a bakonyiaknak sikerült jobban, 18–17-re múlták felül legfőbb riválisukat. Érdekesség, hogy a veszprémi gólok közül tizenötöt két játékos, Nkousa Dávid (8) és Bakos Bálint (7) hozott össze.

A találkozó után a győztes vezetőedző, Diaz Ivo boldogan értékelt az utanpotlassport.hu-nak: „Nagyon hálás vagyok érte, hogy ilyen csapatom van. Tavaly a középmezőnyben végeztünk, ezzel szemben az idén bejutottunk a négyes döntőbe, és győztünk. A fiúk egész évben nagyszerűen dolgoztak, ennek az eredménye a mostani sikerünk. Minden dicséretet megérdemel a NEKA együttese is, sok hasonló tempójú és színvonalú mérkőzésre lenne szükségünk, mert a srácok az ilyen találkozókon tudnak igazán fejlődni.”

Az ifik döntője lényegesen simábban alakult. A Nemzeti Kézilabda Akadémia együttese visszavágott a „kicsik” vereségéért, és szinte az első perctől kezdve egyértelmű győzelmet aratott a Veszprém ellen. A balatonbogláriak tizenöt gólos sikerükkel megvédték címüket az ifjúsági bajnokságban.

Az akadémiára nyáron érkezett vezetőedző, Sótonyi László nem sokkal a lefújás után nem győzte dicsérni játékosait: „Sok csapatom volt már edzőként, de ennyire motivált talán még soha. Nagyon büszke vagyok a játékosokra, arra hogy honnan hova jutottunk az év során. A végeredmények ellenére két küzdős mérkőzésen vagyunk túl, négy erős csapat jött össze a döntőre. De már egész héten érezni lehetett a csapaton, hogy rendkívül elhivatottak, és nem akarnak a végén hibázni.”

FIÚ IFJÚSÁGI ÉS SERDÜLŐ NÉGYES DÖNTŐ, SZIGETSZENTMIKLÓS
Ifjúságiak
Bronzmérkőzés: Dabasi KC–Pick Szeged 22–20
Döntő: NEKA–Telekom Veszprém 32–17
A végeredmény: 1. NEKA, 2. Telekom Veszprém, 3. Dabasi KC, 4. Pick Szeged
Serdülők
Bronzmérkőzés: Pick Szeged–Békés KC 21–16
Döntő: Telekom Veszprém–NEKA 18–17
A végeredmény: 1. Telekom Veszprém, 2. NEKA, 3. Pick Szeged, 4. Békés KC