Hamarosan döntenek a férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) a következő hetekben hoz döntést a férfiválogatott új koncepciójáról és szakmai stábjáról.

Az MKSZ sajtóközleménye szerint az elnökség szerdán meghallgatta a férfiválogatott szövetségi kapitányainak beszámolóját az Európa-bajnoki selejtezősorozatról. Csoknyai István és Vladan Matics irányításával a csapat öt győzelemmel és egy döntetlennel megnyerte csoportját és kijutott az osztrák, svéd, norvég közös rendezésű januári kontinenstornára.

"Sajnos a világbajnokságon elért tizedik hellyel több lépéssel is távolodtunk az olimpiai szerepléstől, amelyhez egy leheletnyivel közelebb kerültünk az Európa-bajnoki selejtezőkön a csoportelsőség megszerzésével. Így eggyel kedvezőbb a helyzetünk a csoportsorsolás kiemelésekor, azonban az utolsó két mérkőzést tekintve nem lehetünk maradéktalanul elégedettek" - nyilatkozta Nagy László, az MKSZ férfi szakágért felelős alelnöke.


MTI/Illyés Tibor

Hozzátette, fontos céljaik vannak a jövő évre, illetve a 2022-es magyar, szlovák közös rendezésű Európa-bajnokságra is, mindezt szem előtt tartva fog elkészülni a következő hetekben a válogatott szakmai koncepciója, amelynek magában kell foglalnia az előrelépés lehetőségét, taktikailag és erőnlétileg is.

"Szeretnénk modern szemléletben menedzselni a csapatot. Első körben tehát a koncepcióról szeretnénk döntést hozni, ezt követik csak a személyi kérdések a szakmai stábbal kapcsolatban" - magyarázta Nagy.

A legfrissebb sajtóértesülések szerint a Veszprém korábbi kiváló irányítója, a spanyol José María Rodríguez Vaquero, sportági becenevén Chema Rodríguez veszi át szövetségi kapitányként a magyar válogatott irányítását.