Rasovszky: Mégiscsak könnyebb úgy ünnepelni, hogy itt vannak azok, akik a legfontosabbak

Rasovszky Kristóf sokat változott az elmúlt időszakban, előnyére. Most már nem könnyű kizökkenteni verseny előtt, pedig sok mindennel próbálkoztak idén.

„Hogyha nem úgy alakult valami, ahogy szerettem volna, akkor könnyen ki lehetett zökkenteni, ezt talán most viszonylag jól megoldottam” – mondta az M4 Sportnak adott interjújában Rasovszky Kristóf, az 5 kilométeres nyíltvízi úszás újdonsült világbajnoka.

Volt már probléma óraleragasztással, rajtolással,holtversennyel, a fiatal sportoló pedig úgy érzi, nem következetesen alkalmazzák a szabályokat: „Kicsit furának érzem a szabályalkotás és a szabályok követésének a formáját” – mondta.

A 10 kilométeren olimpiai kvótát szerző úszón nagy volt a nyomás a verseny előtt: „Komoly fejtörést okozott, hogy mit csináljak, hol próbálkozzak egy kicsit előrébb menni még. Talán nem sikerült meghozni a legjobb döntést, de azt kell mondjam, így, hogy bent voltam a sor elején a végén és ott voltam a negyedik helyen, azért olyan tragikus döntést sem hoztam.”

Ajó eredményhez kellett egy titkos paktum is, amelyet a német úszókkal kötöttek: „Tanultunk a lányok versenyéből és nem akartuk a véletlenre bízni.”

Rasovszky Kristóf nem egyedül járja a versenyeket, vele tart népes családja is: „Mindenkinek csak pluszt adhat, ha van egy olyan családi közeg, amely ennyire támogatólag lép fel, bármi is van. Ez gyakorlatilag kisgyerek korom óta megvan, tehát nagyon nem is tudnám elképzelni, hogy például egy világbajnokságon nincsenek ott. Nagy pluszt jelent, amikor esetleg egy rosszabb eredményt kell feldolgozni, vagy mégiscsak könnyebb úgy ünnepelni, hogy itt vannak azok, akik a legfontosabbak között vannak.”