„Hiszünk a tudatosság varázsában”

Hinnünk kell benne, hogy minden egyes lecke okkal, illetve akkor toppan be az életünkbe, amikor már készen állunk a befogadására. A sors ugyanis már csak ilyen… De ha ügyelünk a fokozatosságra, s mérföldkőről mérföldkőre haladunk, akkor mindent megtanulhatunk, amire a következő lépéshez szükségünk lesz.

A 2018/19-es idényben Hepp Kupa-győztes, bajnoki ezüstérmes HOYA-PE Veszprém ügyvezető igazgatója, Naményi Miklós is így vélekedik. Hitvallása, hogy a valódi célunkat csakis úgy érhetjük el, ha lépcsőfokról lépcsőfokra lépkedünk.

– A klub történetének legeredményesebb évadán vagytok túl: megnyertétek a Dr. Hepp Ferenc Emlékkupát, 3x3-as magyar bajnokok lettetek, az NB I. Piros csoportjában pedig bajnoki ezüstérmet szereztetek. Mit gondolsz, ezen eredmények nyomást gyakorolnak majd rátok az elkövetkezendő idényben, vagy épp ellenkezőleg „támaszként” szolgálnak majd?

– A játékosainkat és a stábtagjainkat ismerve bátran állíthatom: hiszünk a tudatosság varázsában. Minden elért sikerünk az elvégzett munka és az alázatosság eredménye. Nyomás ez idáig sem volt rajtunk, s ezek után sem lesz. Támaszként pedig – ahogy eddig is – a közös célért való közös törekvés szolgál számunkra.

– Minden az elképzeléseitek szerint alakult a tavalyi évadban. Minden, kivéve a legfőbb célt: a feljutást. Milliméterekre jártatok attól, hogy felhelyezzétek teljesítményetekre a koronát. Valamiért ez a pillanat mégis várat még magára.

– Amiben biztos vagyok, az az, hogy az elveszített bajnoki döntőből erőt merítettek a srácok. Hiszünk benne, hogy okkal történt így. Nem is szomorkodtunk egy pillanatig sem. Tanultunk a hibáinkból, idén pedig folytatjuk az építkezést. Tudom, hogy mind a régi, mind az új játékosok óriási étvággyal vágnak neki a következő idénynek. Nem megfeledkezve arról sem, hogy a stáb is mindent meg fog tenni azért, hogy idén már a feljutást jelentő bajnoki trófeát is a magasba emelhesse.


Fotó: Kovács Bálint

– Ha jól tudom ehhez a célhoz már egy saját, az egyesület által finanszírozott funkcionális edzőterem is a rendelkezésetekre áll.

– Így igaz. Mindent elkövettünk annak érdekében, hogy a játékosaink úgy vághassanak neki augusztus elsejével a felkészülésüknek, hogy jobb, profibb körülmények fogadják őket. Ennek a stratégiának a része az újdonsült funkcionális edzőtermünk is, ahol immár a fizikális felkészülés hiánytalanul megvalósulhat majd.  

– Az elvégzett munkátokat mind a városlakók, mind a szurkolók is értékelik, s nem utolsósorban megbecsülik.

– Ahogy a drukkereink is, mi is önmagunkat adjuk… Azt azonban fontos kihangsúlyozni, hogy a szurkolóink is oroszlánrészt vállaltak az elért eredményeinkben. Abszolút érezzük a támogatásukat. Nem túlzok, ha azt mondom, hogy a kosárlabda szimpatizánsok immár egy valódi közösséget alkotnak a királynék városában.

– Ha nem tévedek, ennek kapcsán szeretnétek is majd kedveskedni a nézőiteknek az első hazai bajnoki mérkőzésetek alkalmával.

– Természetesen. Az első hazai csatánkra díjtalan lesz a belépés. Továbbra is szeretettel várunk minden fiatalt, s időset egyaránt, akinek a szíve egy kicsit is húz a kosárlabda sportág irányába, vagy éppen felénk.